Op zaterdag 19 januari 2019 zwom de zwemploeg van ZPC Wiekslag een wedstrijd in Gorinchem. Onder het vriendelijke maar strenge toeziend oog van de ploegleidster Suzanne Groeneveld en Sandra Kruitbosch werden de zwemmers begeleid naar een succesvolle wedstrijd.

Als eerste werd een 200  vlinderslag voor de heren gezwommen. Acht banen lang vochten de jongens voor een plaats in de finale. Al onze zwemmers haalden deze, maar Jens Schout zwom naar de finale met een persoonlijk record van maar liefst ruim 17 seconden, goed voor het PR van de dag op basis van tijd. Robin den Ouden, Bart Tuinenburg en Wesley Scheepbouwer verschenen aan de start. Robin den Ouden zwom een persoonlijk record van bijna 4 seconden en won daarmee een bronzen medaille. Wesley Scheepsbouwer had geen persoonlijk record nodig om makkelijk de gouden medaille te veroveren.

Vervolgens zwommen de dames een 400 wisselslag met in als beloning een ticket voor de finale 200 wissel. Isabel Scheepbouwer zwom zowel in de voorronde als in  de finale een persoonlijk record en won ook nog eens een gouden medaille. Ook Evi Bol won een gouden medaille en Eva Bot een bronzen medaille.

De heren zwommen de 200 schoolslag. Tygo Zweep zwom met een persoonlijk record van 9 seconden naar een finale plaats. Ook Raphael Booiman en Bart Tuinenberg hadden het ticket te pakken. Raphael Booiman zwom naar goud en Bart Tuinenberg won de bronzen medaille in de finale. Helaas greep Tygo Zweep net naast het ere metaal maar had wederom een persoonlijk record van 8 seconden.

De laatste kans voor een finale plaats was tijdens de 200 vrij voor de dames. Julia Kruithof was bijna 16 seconden sneller dan ze ooit had gezwommen. Niet alleen werd Julia Kruithof beloont met het PR van de dag percentagegewijs maar in de finale haalde ze ook nog eens een bronzen medaille. Ook Deborah Oosterwijk zwom met een persoonlijk record van bijna 10 seconden razendsnel naar een finale plaats. Leonore zwom als enige dame dit programma een persoonlijk record tijdens de finale en won daarmee een bronzen medaille. Wendy ten Wolde en Vera Kruithof haalden goud en Sophie Buurman nam een zilveren medaille mee naar huis.

Het programma ging verder met een aantal sprint nummer. De Wiekslag zwemmers waren op dreef en het regende pr’s. Een aantal mooie persoonlijke records waren van Kristian Hammerstein, hij zwom 3 afstanden en zette op 2 afstanden een snellere tijd neer. Emma Wesdorp verbeterde zich op de 100 rug. Thierry den Ouden wist zijn tijd op de 100 vrij te verbeteren en Wendy ten Wolde verbeterde haar tijd na een nek aan nek race op de 50 vlinder.

Volgende week zwemmen onze jongste zwemmers een wederom spannende wedstrijd in Papendrecht.

Pin It on Pinterest