Zaterdag werd in Dordrecht de vierde en laatste wedstrijd van de regio competitie gezwommen. Wiekslag komt de laatste jaren uit in de sterkste afdeling van deze competitie. Voor het eerste startsignaal van deze wedstrijd stond al vast dat Wiekslag zich niet kon mengen in de strijd om de ereplaatsen en degraderen kon ook niet meer. Ondanks dat werd er goed gezwommen.

Melvin Prins zwom naar het zilver op de 100 vrij. Wesley Scheepbouwer veroverde brons op de 50 rug en 50 vlinder. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Robin den Ouden op de 100 vlinder. Zijn nieuwe pr is 1.28.14. Ander grote persoonlijke records werden gezwommen door Jens Schout op de 100 vlinder, Romy de Laat op de 100 school, Dide Provily op de 50 vrij, Suzanne Brunenberg op de 100 vlinder, Sophie Buurman op de 100 vlinder, Pim Romeijn op de 100 vrij, Bart Tuinenburg op de 100 vlinder en Floris van der Valk op de 100 school.

Met de vijfde plaats is het competitieseizoen ten einde. Resten er nog twee wedstrijden uit de vijfkamp, een sprintwedstrijd in Wassenaar en de minioren swimkick in Alblasserdam. In mei staan de regiokampioenschappen lange baan op het programma en in juni voor een enkeling het NK. Het seizoen wordt in juli afgesloten met de clubkampioenschappen.

Pin It on Pinterest