De helden van heren2 konden voor de wedstrijd tegen BZ&PC4 helaas niet steunen op een volledig team. Geteisterd door griep, coach-verplichtingen en andere redenen werd er maar met 1 wissel afgereisd naar Bodegraven.

Keeper Jan ‘Recreatie’ Baan aan verving de zieke held Remco, en kon weer eens met zijn broers Simon ‘Snelle’ Baan en Michiel ‘Doorzwem’ Baan een wedstrijdje spelen.

De wedstrijd begon voortvarend, en beide teams konden snel tot score komen. Via broers Simon en Michiel kwam Wiekslag op een gaatje van twee doelpunten, en dat gaatje de eerste wedstrijdhelft ongeveer hetzelfde. De wedstrijd ging echter in een vrij hoog tempo, wat de Wiekslaggers zeker niet tot het einde vol zouden gaan houden, ondanks de altijd hoge trainingsopkomst van de helden. Tot overmaat van ramp kreeg Ron Zijderveld ook nog een umv aan het begin van het derde partje, met een stand van 4-5. Zonder wissels leek het een lastige klus te worden voor de moedig strijdende helden.

Niets bleek echter minder waar. Er kwam een geweldige rust over het team, samen met een ijzeren wil om deze wedstrijd uit het vuur te slepen. De verdediging van onze helden lag bijzonder goed, de midvoor werd netjes in de broekzak gehouden, en afstandsschoten waren een een prooi voor Jan. Aanvallend waren de gebroeders Baan zeer goed in vorm deze wedstrijd, en samen joegen ze het lederen speeltuig wel negen maal in de touwen. Zo kon het gebeuren dat Wiekslag de voorsprong alleen verder vergrootte, in de halve wedstrijd zonder wisselspelers. Dit tot frustratie van de thuisploeg, en het publiek, wat de helden alleen maar meer kracht gaf. De pogingen om Wiekslaggers uit de tent te lokken en om meer p’tjes aan te smeren sloegen stuk op de betonnen muur van de helden. Via subliem spel werd de wedstrijd in een klinkende 6-12 overwinning afgesloten!

Pin It on Pinterest