Een Bob drinkt dus helemaal niets. Want als je eenmaal begint, wordt het steeds lastiger om ‘nee’ te zeggen. Dat komt niet alleen door de gezellige sfeer op dat moment, maar ook door het ontremmende effect dat alcohol heeft:

  • Elk glas alcohol geeft je zin in nóg meer alcohol.
  • Je voelt je zelfverzekerder en onderschat de risico’s en gevaren van rijden onder invloed van alcohol.
  • Je wordt impulsiever en losser. Je zoekt de grenzen op van wat wel en niet mag.

Uit onderzoek blijkt dat een drankje al genoeg is, om je trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel, omdat alcohol al in ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt.

Met wie, wanneer en waar je drinkt is ook van invloed. Zeg maar eens ‘nee’ tegen je vrienden en familie als het gezellig is en iedereen een drankje neemt. Omdat het bij de sfeer hoort of omdat je niet zo flauw wilt doen.

Voor je het weet, zit je aan de wettelijke grens van wat je mag drinken. Of erger. Daarmee breng je jezelf, je passagiers én andere verkeersdeelnemers in gevaar. Daarnaast riskeer je ook nog eens een forse boete of zelfs verlies van je rijbewijs. Een Bob heeft daarom dus 0% op.

Zorg dus dat je altijd een Bob afspraak maakt, dan kan iedereen veilig thuiskomen.

100% Bob 0% op.

Voor meer informatie over rijden onder invloed en verkeershandhaving, bekijk ook deze folder (PDF, 205 KB) van de politie.

Pin It on Pinterest