Foto: van links naar rechts, Lucas, Shahin, Jordan, Fien en Floris 

Afgelopen zaterdag 29 oktober 2022 deed zwemvereniging ZPC Wiekslag mee aan de IJsselcup in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wiekslag deed mee met 10 zwemmers. Bij de minioren zwommen ze een 25 meter vrije slag en een 100 meter vrije slag. Bij de junioren en ouder zwommen ze een  50 meter vrije slag en een 200 meter vrije slag. De beste 5 zwemmers van iedere categorie plaatsten zich vervolgens voor de finale.

Het was uitzonderlijk dat  5 zwemmers van Wiekslag zich wisten te plaatsen voor de finale.  Shahin Lodder, Jordan Neyhoft, Fien Provily, Lucas de Jonge en Floris van der Valk  zwommen de finale. Shahin, Fien en Lucas zwommen een 50 meter vrije slag in de finale en Jordan en Floris een 100 meter vrije slag.

Floris van der Valk werd 2de in het klassement, Fien Provily, Shahin Lodder en Jordan Neyhoft werden 3de in het klassement. Alle vier de zwemmers wonnen een mooie beker. Lucas de Jonge werd 5de in het klassement.

In de finale zwom Fien Provily op de 50 meter vrije slag tevens een nieuw clubrecord. Het oude clubrecord van de 50 meter vrije slag voor meisjes onder de 8 jaar uit 2015 stond op naam van Robin Vermeulen, in een tijd van 38.82 seconden . Fien zwom het nieuwe clubrecord in een tijd van 38.30 seconden.

Pin It on Pinterest