De dameselectie van Wiekslag is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. Met de overwinningen tegen Haarlem en Kempvis vers in het achterhoofd was het deze zaterdag tijd voor het thuisduel tegen de Gouwe. Tijdens de uitwedstrijd in Waddinxveen aan het begin van het seizoen had Wiekslag veel moeite met het afronden van de aanval en werd er nipt verloren met 4-3. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is er hard getraind onder leiding van trainster/coach Karin Meijnders. Met een compleet team, veel supporters op de tribune en met uitzicht op de derde plaats in de competitie bij overwinning, was dit een mooie gelegenheid om revanche te nemen.

In de eerste periode ging het gelijk op tussen beide teams. De eerste minuten werd er vooral veel heen en weer gezwommen en was het uiteindelijk de Gouwe die het eerste doelpunt scoorde. De gelijkmaker volgde snel, doordat Mandy Erkelens de bal na een goed uitgespeelde man-meer situatie binnen kon schieten. Penaltykiller Brenda van den Baard weerhield de tegenstander ervan om opnieuw de voorsprong te pakken door een strafworp tegen te houden. Na een duel op de midvoor positie kan Britt van Leeuwen zelfs wanneer ze onderwater ligt de bal het doel in werken en zo zorgde zij dat de eerste periode in het voordeel van Wiekslag eindigde: 2-1.

In de tweede periode lukte het Wiekslag om de voorsprong wat verder uit te breiden. Als Loïs den Ouden eenmaal weg is op de break, haalt niemand haar meer in en na een goede pass van Mariëlle Wijgers kon zij de 3-1 binnen schieten. Ook de rest van het team was druk aan het bewegen in de aanval, waardoor niet veel later Simone Kors – op aangeven van Luka Gilhuis over de breedte van het bad – de bal in de korte hoek kon schieten. Doordat de Gouwe ook een doelpunt scoorde, eindigde de eerste helft van de wedstrijd met een stand van 4-2.

In de tweede helft van de wedstrijd maakte Dames 1 het de keepster van de Gouwe pas echt lastig. Een goed schot vanuit de man-meer situatie (Wieteke van Leeuwen), break-outs die keurig werden afgemaakt (Tess van Leeuwen, Mandy en nogmaals Wieteke), gerichte schoten op doel na een dreigbeweging (Terri van den Brand en Marcelle van de Waal) en dan hebben we het nog niet over de klassieke boogballen van Lina van Dongen (deze passeerden de keeper maar liefst drie keer). Ondertussen werd het de tegenstander moeilijk gemaakt door de verdediging van Wiekslag. De Gouwe had regelmatig de volledige dertig seconden aanvalstijd nodig om hun midvoor speelster te bereiken. Een strafworp voor de tegenstanders in de vierde periode werd opnieuw gestopt door Brenda, waardoor het de dames van de Gouwe niet lukten om meer dan drie tegendoelpunten te maken in de tweede helft. De wedstrijd eindigde met een stand van 13-5.

Nadat de overwinning en de derde plek in de competitiestand zijn gevierd met een drankje en een 90’s deuntje, mogen de Wiekslag dames deze week weer hard aan de bak op de training.  Aankomende zaterdag staat er een pittige uitwedstrijd op het programma tegen de huidige nummer twee van de competitie uit Katwijk.

Doelpunten:

Lina van Dongen 3x

Wieteke van Leeuwen 2x

Mandy Erkelens 2x

Britt van Leeuwen 1x

Loïs den Ouden 1x

Simone Kors 1x

Terri van den Brand 1x

Tess van Leeuwen 1x

Marcelle van de Waal 1x

Gestopte strafworpen:

Brenda van den Baard 2x 

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest