De wedstrijd ging voortvarend van start. De tegenpartij was van gedachten om de Alblasserdammers wel even te laten zien hoe het spelletje werkt…..Met goede moed echter startte onze dames de eerste part en veroverde Mandy de bal met het opzwemmen.  In de vierde minuut schoot Marcelle in de laatste seconden van de aanval een prachtig schot in de linkerbovenhoek van het doel van de tegenpartij, 1-0. Heel snel daarna volgde een man meer situatie voor ons die goed werd uitgespeeld en Lois vanaf de linker top de bal in het net schoot, 2-0. De tegenpartij keek lelijk op de neus en had moeite om de regie te bewaken. Het volgende doelpunt werd opnieuw gemaakt door Lois vanuit een break die ze al voorzag te kunnen maken. Keurig na dreiging belandde deze in het net, 3-0. Na opnieuw een man meer situatie voor ons kon Marcelle deze afmaken met een mooi schot in het doel waarbij de keeper kansloos was, 4-0. Z&PC Rotterdam had even tijd nodig om wat orde te scheppen in de gelederen en vroeg Time-out aan, ze moesten het toch echt anders gaan doen….Gelukkig werden er vanuit twee keer een man minder situatie voor ons niet gescoord door de tegenpartij en gingen onze dames met een prachtige score van 4-0 de rust na het eerst part in.

De tweede part zwom opnieuw Mandy voor de bal en kon de aanval vanuit onze dames starten. Al snel volgde weer een uitsluiting voor de tegenpartij. Mandy’s poging tot scoren mislukte, de bal kwam op de lat en de bal kwam terug in het veld. Simone maakte daar dankbaar gebruik van en knalde de bal in het doel, 5-0. Tegenpartij raakte wel wat geïrriteerd en het spel wat fel maar dat werd bestraft door de arbiter met een strafworp voor een overtreding naar Britt. Helaas werd deze niet goed afgemaakt en ging de bal naast het doel….(schutter onbekend 😉 Een volgende man meer werd door onze dames onbenut gelaten. De volgende aanval werd dan wel goed afgemaakt door de tegenpartij en moest Brenda de bal achter zich in het net dulden, 5-1.  Het volgende doelpunt was er een uit het boekje. Mandy zwom in kreeg de bal naar zich toe en hoefde deze alleen nog maar door te gooien zo het doel in, heel netjes, 6-1. Nog een keer een man meer situatie werd ook niet benut maar met 6-1 was het relaxed rusten.

De derde part mocht de tegenpartij de aanval openen na het opzwemmen veroverde zij de bal. Ook nu konden onze dames de tot twee keer toe gekregen man meer situaties niet goed afmaken. Maar ook vanaf de andere kant werd er in een voor ons man minder situatie niet gescoord. In een volgende aanval kreeg opnieuw Britt op rechts de bal lekker aangespeeld, dacht waarom ook niet en gooide de bal keurig in de pot van de tegenpartij, 7-1. Het enthousiasme van Wieteke werd niet als enthousiasme beoordeeld door de scheidsrechter en werd het vanuit een strafworp 7- 2.

In de rust was coach Karin er van overtuigd de pot te kunnen winnen. Met haar gevleugelde woorden; zet pressing uit aan de zijkant en ze kunnen nooit de bal kwijt, gingen we vol goede moed het laatste partje in. De bal werd gehaald door Lois en het spel ging door. Er werden best wat man meer situaties door Wiekslag niet goed afgemaakt wat wel jammer was. Al met al was de laatste part niet de patt met het beste spel voor Wiekslag. Halverwege vierde part pakte Mandy in een mooi duel de bal af en gooide die keurig voor de neus van Lois die deze goed wist af te maken, 8-2. Z&PC Rotterdam nam nog een Time-Out maar ook in een geordende start hierna kon er door hen niet worden gescoord. Ook een man minder situatie werd door hen opnieuw niet benut. En zo was en bleef de stand na een toch best verrassende pot 8-2 in het voordeel van ons damesteam en kunnen we, zelfs nog een plekje hoger op de lijst, met een voldaan gevoel de winterstop in!

Doelpunten; Marcelle 2, Simone 1, Mandy 1, Lois 3, Britt 1

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest