Zaterdag 14 december speelde dames 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Sassenheim. Een tegenstander waar eerder dit seizoen in de uitwedstrijd al met ruime cijfers van werd gewonnen. 
 
In het eerste partje werd vrij snel de 1-0 op het scorebord gezet door Marcelle de Waal na een mooie lange pass van Lina van Dongen. Sassenheim had (de gehele wedstrijd) moeite met hun aanval, de verdediging van Wiekslag lag dan ook goed dicht. 
 
Pas in het tweede part beloonde Wiekslag haar betere spel met doelpunten. Het was wederom Marcelle de Waal die na een snelle omschakeling haar 1-0 situatie wist af te maken (2-0). Mandy Erkelens liet haar 1-0 situatie ook niet onbenut en scoorde de 3-0. Nog een doelpunt van Mandy Erkelens uit de manmeer werd de 4-1 en een afgemaakte strafworp voor Marcelle de Waal de 5-2. Het tweede part eindigde in een 5-3. 
 
Met een magere maar terechte voorsprong werd er gestart met het derde part. Marcelle de Waal was op dreef en scoorde nogmaals uit een strafworp de 6-3. Mandy Erkelens wist ook nog een doelpunt erbij te zetten en maakte de 7-3. Het doelpuntenfeestje van M&M was toen wel klaar. Vaira ter Borg stond op met een mooi afstandsschot en knalde de 8-4 er in. Lois den Ouden taterde nog een vijf meter hard het doel in en zette de 9-4 op het scorebord aan het einde van de derde periode.
 
In het vierde part vielen er nog twee doelpunten aan de zijde van Wiekslag. Met een mooi schot vanaf de top in de manmeer was het zowel Lois den Ouden als Lotte de Jonge die de einduitslag op 11-5 bracht. 
 
De dames van Wiekslag hebben een mooie eerste seizoenshelft laten zien. Verdedigend heeft Wiekslag het goed op orde en ook in de aanval gaat het steeds beter draaien. Op de tweede plek gaan de dames de feestdagen in om op zaterdag 11 januari weer de eerste wedstrijd in 2020 te spelen. Voor alle supporters die dit verslag helemaal lezen, fijne dagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar!
 
Periodestanden
1-0, 5-3, 9-4, 11-5
 
Doelpunten 
Marcelle de Waal (4x) 
Mandy Erkelens (3x) 
Lois den Ouden (2x) 
Vaira ter Borg 
Lotte de Jong

Pin It on Pinterest