Afgelopen zaterdag stond er voor Dames 1 een tripje naar het pittoreske Krommenie op het programma. Vlak na het middaguur begon de nog steeds niet al te brede Dames 1 selectie (knieblessures en baby’s) aan de lange autorit met als doel het verdedigen van de eerste plaats in de competitiestand. Dat bleek een (iets te) zware klus tegen de sterke tegenstanders van De Ham Da 2.

In de eerste helft van de wedstrijd ging het gelijk op tussen Wiekslag en de dames van De Ham. Lina van Dongen wist de thuisploeg in de eerste aanval meteen te verrassen met een goede zwemactie en een snelle goal. Er volgde in de daarop volgende aanvallen nog voldoende kansen voor Wiekslag, maar Dames 1 had helaas weinig geluk in de afronding. Hoewel Marcelle de Waal de keepster tegen het einde van de eerste helft nog kon passeren met een afstandsschot, scoorde de Ham twee doelpunten meer, waardoor Wiekslag tegen een 4-2 achterstand aankeek.

Ondanks dat er op veel momenten goed werd verdedigd en keepster Brenda van den Baard de nodige reddingen verrichtte, lukte het in de tweede helft niet om het tij te keren. Doordat Wiekslag zelf bijna niet tot scoren kwam, profiteerde de tegenstanders meerdere keren van een overtalsituatie in een snelle counter. Loïs den Ouden prikte er – zelfs met koorts – nog een doelpuntje bij voor Wiekslag, waardoor de wedstrijd eindigde met 10-3.

Teammanager Britt van Leeuwen – die inmiddels zelf haar eerste banen van het seizoen weer heeft kunnen zwemmen 🙂 – bestempelde de wedstrijd met een (magere) voldoende, maar Dames 1 heeft in ieder geval weer wat verbeterpunten meegenomen op (de toch best lange) weg naar huis.

Periodestanden: 2-1, 4-2, 7-3, 10-3
Doelpunten: Lina, Marcelle en Loïs (en eigenlijk ook Terri van de Brand, maar daar was één van de scheidsrechters het na overleg niet mee eens)

Pin It on Pinterest