Op zaterdag 10 oktober speelde Wiekslag dames 1 een thuiswedstrijd tegen HBW dames 1. De wedstrijd was live te volgen via Facebook en kan ook teruggekeken worden. Het beloofde een zware pot te worden, maar de dames hebben hier dan ook hard voor getraind. 

Zoals er altijd aan het begin van de wedstrijd door Karin wordt gezegd: ‘Vanaf minuut 1 er scherp tegenaan’.  Zo startte de dames van Wiekslag dan ook de wedstrijd. De HBW Dames kregen gelijk in de eerste minuut een strafworp mee, maar deze werd gestopt door keepster Indy Waltman. Marcelle de Waal wist kort hierna vanaf een afstand de bal mooi in het doel te bogen. Zo begon de wedstrijd met een 1-0 voorsprong. Mandy Erkelens was mooi op dreef de eerste periode, zij wist 2 keer te scoren door middel van mooie inzwemacties. De HBW dames bleven deze periode zeker niet achter, zij wisten ook een aantal keren te scoren voornamelijk vanuit de midvoor. De eerste periode eindigde met een stand van 3-4.  

Zeker niet ontevreden begonnen de dames aan de tweede helft. Als ze dit alle periodes zo weten vol te houden, beloofd het een mooie wedstrijd te worden. De periode begon meteen met een doelpunt tegen, maar de meiden van Wiekslag lieten zich hier niet door beïnvloeden. Tess van Leeuwen scoorde de 4-5. Daarna zorgde Vaira Ter borg dat de stand weer gelijk kwam te staan. Via een ‘onverwachts’ afstandsschot wist HBW nog een keer te scoren. Door het vele zwemmen van de dames van Wiekslag creërden zij een man meer. Deze werd netjes afgemaakt door Britt van Leeuwen vanaf de top. Einde van de derde periode wisten ook de dames van HBW hun man meer af te maken en zo eindigde de tweede periode met een tussenstand van 6-7. 

Na een motiverend praatje van Karin begonnen de dames met nieuwe energie aan de tweede helft van de wedstrijd. Al snel wisten de dames van HBW te scoren vanuit een man meer. Lina van Dongen met inmiddels 3p’s mocht niet meer mee spelen met de wedstrijd en dit betekende dat de meiden nog twee wissels over hadden. Nog harder knokken dus. Door het vele zwemmen van de dames van Wiekslag creëerden zij een man meer. Karin nam een time-out om even wat rust te creëren en geconcentreerd de man meer uit te spelen. Dit bleek te werken. Britt van Leeuwen wist vanuit de top de bal mooi in de hoek te schieten. Nog steeds bleven de dames er voor gaan en dit werd beloond door een strafworp voor Wiekslag. Helaas werd deze kans niet benut. De dames van HBW wisten deze periode nog vanuit een strafworp te scoren en de derde periode eindigde met een tussenstand van 7-9. 

‘2 punten verschil, er kan nog van alles gebeuren’. Met deze instelling begonnen de dames van Wiekslag aan de laatste periode. De dames van Wiekslag wisten nogmaals vanuit een manmeer te scoren. Marcelle van de Waal wist de bal vanaf de top strak rechts in de hoek te schieten. 8-9… Helaas wist HBW nog twee keer te scoren. De wedstrijd was nog niet gespeeld en Wieteke Kleinherenbrink wist te scoren. Helaas is het de dames van Wiekslag de laatste periode niet meer gelukt om de achterstand in te halen en zo eindigde de wedstrijd met een eindstand van 9-13. 

De dames van Wiekslag hebben hard geknokt deze wedstrijd en mogen zeker niet ontevreden zijn met het eindresultaat. Er wordt hard getraind door de dames en dit is terug te zien in de wedstrijden. Volgende week zaterdag zijn de Wiekslag dames vrij. De eerstvolgende wedstrijd is 24 oktober tegen MNC Dordrecht Da1 in Dordrecht.

Pin It on Pinterest