Het nieuwe seizoen is al even begonnen voor Dames 1, maar deze zaterdag stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na de geliefde buitentrainingen in Nieuw-Lekkerland, een voorbereidingstoernooi in Rotterdam en de eerste paar weken trainen in zwembad Blokweer, mocht de conditie worden getest tijdens een uitwedstrijd in Haarlem. Met speelster Wieteke Kleinherenbrink, die vanaf dit jaar de damesselectie komt versterken, telt het team elf dames die ook dit seizoen zullen worden getraind en gecoacht door Marco Ponse.

 

Na het startsignaal van de wedstrijd nam Wiekslag snel de leiding. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Lina van Dongen die na een goed uitgevoerd “blokje” vrij naar het doel kon zwemmen en de bal binnen schoot. Vrij snel werd duidelijk dat het een echte zwemwedstrijd zou worden. Een voordeel voor de dames van Wiekslag die met vier wisselspeelsters minder last zouden hebben van vermoeidheid dan de dames van ZV Haarlem, die het met slechts één speelster op de bank moesten doen.

In de tweede periode benutte Dames 1 verschillende kansen om de 0-1 voorsprong verder uit te breiden. Mandy Erkelens kreeg genoeg ruimte na een inzwemactie en scoorde het tweede doelpunt, waarna Simone Kors de bal na een goede pass van Annika van de Pol opnieuw binnen schoot. Marcelle de Waal maakte vervolgens gebruik van een manmeer-situatie door de bal vanaf de toppositie in het doel te schieten. Ondertussen was het de speelsters van ZV Haarlem nog niet gelukt om keepster Brenda van de Baard te passeren, waardoor de stand het aan het einde van de eerste helft 0-4 was.

De tweede helft van de wedstrijd had Wiekslag wat meer moeite met het afronden van de kansen. Er werd nog steeds goed ingezwommen en dit leverde enkele mooie aanvallen en manmeer-situaties op. Terwijl deze doelpogingen aan onze zijde helaas niet afgerond werden, werd er in de verdediging hard gewerkt om te voorkomen dat de counteraanval van ZV Haarlem tot een doelpoging zou leiden. Er werd goed samengewerkt door op het juiste moment van elkaar over te nemen en daarnaast ook de midvoor geen schotkans te geven. Halverwege de vierde periode lukte het de dames van ZV Haarlem toch om hun eerste doelpunt te scoren. Ook Marcelle scoorde in deze periode nog een keer door middel van een afstandsschot en zette de score zo op 1-5. Hierna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld door de dames van Wiekslag die daarna met de eerste drie punten op zak weer richting huis konden rijden.

Doelpunten:

Marcelle de Waal            2x
Lina van Dongen              1x
Simone Kors                      1x
Mandy Erkelens              1x

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest