Het is Dames 1 afgelopen zaterdag helaas (net) niet gelukt om punten te behalen in Rotterdam. Hoewel de dames van ZPC Rotterdam in het begin van de wedstrijd op een voorsprong kwamen van 5-2, kon Wiekslag zich in de tweede periode terug vechten in de wedstrijd. Er volgde een spannende tweede helft waarin de stand tot de laatste minuut vrijwel gelijk op ging, maar de wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 12-11.

Helaas werd de hoofdrol in de wedstrijd opgeëist door de scheidsrechters die met hun bijzondere interpretatie van de (nieuwe) spelregels voor maar liefst 25 uitsluitingen zorgden. Dit betekende niet alleen dat Karin Meijnders vandaag opnieuw te water mocht, maar ook dat de Rotterdamse tegenstander de laatste minuten van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. Hopelijk hebben de mensen achter het secretariaat de rode vlag inmiddels gevonden.

Ondanks dat Dames 1 het zichzelf mag aanrekenen dat het team de wedstrijd niet heeft kunnen beslissen in de vele man-meer situaties, waren gelegenheidscoaches Britt en Wieteke van Leeuwen niet ontevreden over het verdere spel. Wiekslag heeft fraaie aanvallen laten zien, ook veel kansen wél afgemaakt en bovendien veel doorzettingsvermogen getoond.

Dat laatste gaan we aankomende zaterdag weer proberen te laten zien. Om 19:05 uur staat een thuiswedstrijd op het programma tegen de huidige koploper van de competitie uit Leiden.

Periode standen: 4-2, 7-6, 9-9, 12-11

Doelpunten:
Marcelle de Waal (4)
Loïs den Ouden (2)
Tess van Leeuwen (2)
Lina van Dongen (1)
Lotte de Jong (1)

Pin It on Pinterest