Op zaterdag 1 december stond er een uit wedstrijd in Amsterdam op het programma tegen Het Y Dames 2. 

In de eerste helft ging het gelijk op tussen Wiekslag en de dames van Het Y. Lina van Dongen begon de eerste minuut meteen met een goede zwemactie. Helaas belandde de bal op de lat. Loïs wist de bal af te maken door een mooi afstandsschot. Ook Mandy wist vrij door te komen door een goede zwemactie en schoot de bal er netjes in. Helaas wisten de meiden van Het Y ook nog twee doelpunten te maken.  Zij hadden een sterke midvoor en hierdoor wisten zij twee keer te scoren. Marcelle liet het hier niet bij zitten en een maakte met een boogbal de 2-3. De keepster van het Y (blijkbaar ook een hele goede schutter) sloot de eerste periode af met een tussenstand van 3-3. 

De tweede periode kwam Wiekslag al snel voor te staan door een mooie zwemactie van Mandy. Dankzij keepster Brenda kreeg zij de bal perfect voor haar neus en kon zij deze 1-0 situatie goed afmaken. Ook wisten de meiden van Wiekslag een manmeer goed af te maken. Het was Loïs die de bal vanuit de hoek gemikt in het doel plaatste. Helaas wist de sterke midvoor van Het Y nogmaals een doelpunt te maken. Ook kregen zij nog een 5 meter mee waardoor de tweede helft eindigde met een tussenstand van 5-5.

In de rust sprak coach Karin het team toe om vooral op deze manier te blijven spelen alleen de kansen wat meer af te maken. Schieten met overtuiging. In de derde periode lukten het de meiden van Wiekslag dan ook om op 2 punten voorsprong te komen. Loïs wist door middel van een zwemactie de bal goed af te maken. Ook terri wist te scoren door een goed aangeplaatste bal van Vaira. Zo eindige de derde periode met een 5-7 voorsprong.

De laatste periode begon en de dames van het Y lieten zien dat zij de wedstrijd niet zomaar gewonnen gaven. Zij benutten twee kansen. Er werd veel ingezommen en blokjes gezet aan de kant van Wiekslag. Hierdoor wisten zij nog een manmeer te creëren. Vaira wist deze manmeer af te maken door vanuit de hoek de bal mooi in het doel te mikken. Met een stand van 8-8 en nog 10 seconden op de klok besloot coach Karin een time-out te nemen. De dames van Wiekslag wilden hoe dan ook met die drie punten naar huis. Ze besloten keepster Brenda mee naar voren te nemen zodat zij een manmeer zouden hebben en eindstand nog tot 8-9 konden brengen. Alles gebeurde zoals plan… Loïs wist de bal gelijk strak in de hoek in te schieten.  Maar helaas! De scheidsrechter keurt het doelpunt af. De meiden van Wiekslag hadden de bal eerst over moeten passen. De wedstrijd eindigt met 8-8. 

Jammer van het niet tellende doelpunt maar de dames van Wiekslag mogen zeker tevreden zijn over de wedstrijd. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen ZV de Zaan op het programma. 

Doelpunten:

Lois den Ouden 3x

Mandy Erkelens 2x

Marcelle de Waal 1x

Vaira ter Borg 1x

Terri van den Brand 1x 

Pin It on Pinterest