De laatste thuiswedstrijd van het seizoen met mogelijkheden. PSV kwam met een totaal ander team naar Alblasserdam in verband met wedstrijden van de dames die tegelijkertijd werden gespeeld. Wij hadden versterking van Rosalie Kappen, Luka Geelhuis en Annika van der Pol. De boodschap was om gelijk pressing te spelen op eigen helft om druk te zetten.

De eerste periode begonnen we een beetje te afwachtend en wist PSV 2 keer achter elkaar te scoren en kwam de 0-2 op het scorebord. Gelukkig wisten wij de 1-2 op het scorebord te zetten door een actie van Mandy die via een boogbal vanaf links de keepster passeert. Uiteindelijk eindigt de eerste periode met een strafworp voor PSV en wordt het 1-3.

De tweede periode weten we dat we aan het werk moeten en de schoten met overtuiging moeten inschieten, want er zijn voldoende kansen.  Chantal scoort het eerste doelpunt in de tweede part doordat Lina de bal weet te onderscheppen en de bal mooi aangeeft, 2-3.  Daarna is het Shannon die de bal hard inschiet tijdens een man meer. In deze periode komt PSV al minder tot kansen door een goede pressing. Tweede periode eindigt dan in 3-3.

De derde periode moeten we doorzetten en de doelpunten reeks verder uitbouwen.Dit gebeurd al snel doordat Shannon wederom in een man meer situatie de bal strak in de hoek weet te plaatsen. Stand 4-3. Vervolgens zorgt Britt voor het 5e doelpunt door een mooie actie op de midvoor. De pressing blijft goed dus wederom nauwelijks kansen voor PSV. Mandy heeft nog een mooie actie. Ze zwemt op de break en ziet links in haar ooghoek Tess en passt de bal waardoor Tess de bal netjes in de linker hoek schiet. De 6-3 staat… PSV weet toch nog een keer een kans te benutten en zorgt voor hun 4e doelpunt, stand 6-4.

Met de vierde periode voor ons kunnen we nog alles geven en met overtuiging deze wedstrijd winnen. In deze periode hebben we het aardig te pakken en weten we achter elkaar het doel te vinden. Britt scoort de 7-4 door vanaf de top de manmeer situatie te benutten. Vervolgens is het Marcelle die door een goed uigespeelde man meer vanaf de top kan inlopen en de 8- 4 op het score bord zet. Vervolgens gaat Lina op de break en krijgt een mooie pass van Rosalie en kan Lina via een stootbal het doel vinden. 9-4 is een feit. Roos scoort een mooi doelpunt vanaf de midvoor en verrast de keepster met een backhand. Mandy zorgt vervolgens voor  11-4 door alleen door te komen en via een drukbal de bal links in de hoek te leggen. Shannon zorgt voor het volgende doelpunt en zet 12-4 op het scorebord. Dit door een goed schot vanaf de zijkant. Er staan dan nog enkele seconden op de klok. Door een assist van Annika van der Pool schiet roos het 13e doelpunt op de laatste seconde van eigen helft in het doel. De periode eindigt met 13-4. De eerste partjes moesten we wel op gang komen en zorgen voor ons eigen spel. De 3e en vooral 4e periode lieten we zien dat we daadwerkelijk met overtuiging ons spel kunnen spelen en kansen kunnen afmaken. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen in Oosterhout.

Doelpunten:

  • Mandy 2x
  • Tess 1x
  • Chantal 1x
  • Marcelle 1x
  • Shannon 3x
  • Lina 1x
  • Britt 2x
  • Rosalie 2x

Pin It on Pinterest