Dit weekend speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen de dames van ZVL-HAWABO 4. De vaste dames selectie werd versterkt door Wieteke Kleinherenbrink.

Vanaf het begin van de wedstrijd, heeft Dames 1 het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Nadat de dames uit Leiden in de eerste periode al op een 0-3 voorsprong kwamen, werd hen de kans gegeven om deze voorsprong uit te breiden tot een stand van 0-6 aan het eind van de derde periode. Pas in de laatste periode slaagde Dames 1 erin om de 0 van het scoreboard te halen. Simone Kors scoorde vanaf een afstand nadat de tegenstander haar teveel ruimte gaf. Vervolgens schoot ook Marcelle de Waal de bal in het net nadat ze een vrije bal buiten de vijf meter kreeg. Ten slotte maakte Britt van Leeuwen een aan Wiekslag toegewezen strafworp keurig af.

In de eerste drie periodes werd er te weinig uit de aanval gehaald. Kansen die het team wel creƫerde, werden niet afgemaakt. In de vierde periode werd er aanvallend beter gespeeld, maar dit was niet voldoende om het gat dat de dames van ZVL-HAWABO geslagen hadden te overbruggen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 3-7.

Doelpunten:

Simone Kors, Marcelle de Waal en Britt van Leeuwen allen 1x

Pin It on Pinterest