Afgelopen zaterdag speelde Dames 2 haar kampioenswedstrijd tegen SVH. Na een goed seizoen waarin met name de laatste wedstrijden mooie resultaten werden behaald moest er minstens 1 punt gehaald worden uit de laatste 2 wedstrijden. De dames waren er op gebrand om dit tegen SVH te doen, dat op de derde plaats staat met een team dat niet bepaald de positiviteitsprijs verdient. SVH en hun thuispubliek wilde dit absoluut voorkomen.

Annika en Simone konden gelukkig voor hun eigen wedstrijd nog bij ons meedoen en ook Luka was meegekomen als supporter. Marco was als assistent coach aanwezig om Edwin te helpen. SVH ging er vanaf het eerste fluitsignaal keihard in en alles was toegestaan, het harde spel werd zelfs beloond met veel vrije ballen en man meers. Desondanks wist Mariëlle de score te openen door na een vrije bal buiten de 5 meter de keeper te verrassen met een schot.

Ook in de tweede periode wist Mariëlle als eerste het doel te vinden. SVH domineerde dit part met de zeer zware pressing waardoor wij niet meer tot aanvallen kwamen. SVH scoorde 2 maal en de stand na 2 partjes was 2-2.

In de derde periode werd het spel van SVH nog harder en hadden blijkbaar de scheidsrechters op hun hand, SVH wist uit te lopen naar 4-2. Het dieptepunt van de wedstrijd werd bereikt toen de scheidsrechter eerst voor een vrije bal floot waarna een speelster van SVH in dood spel op het doel schoot (vanaf 3 meter) en de scheidsrechter dit doelpunt goedkeurde. In het protest wat hierop volgde werden Edwin en Marco met een rode kaart het bad uitgestuurd. De Wiekslag dames stonden op het punt om de wedstrijd te staken, maar wilden geen punten in mindering krijgen waardoor het kampioenschap aan ons voorbij zou gaan. We besloten de wedstrijd rustig uit te spelen en dan maar een week later voor het kampioenschap te gaan.

Met een onmogelijke 5-2 achterstand gingen we na een peptalk van Brenda het laatste part in. En wat niemand nog had verwacht gebeurde….. Rosalie scoorde eerst de 5-3 en daarna met een mooie intikbal 5-4. Bij een overtreding op onze midvoor Monique kregen we een strafworp die Rosalie inschoot (5-5). SVH wist weer op voorsprong te komen (6-5). Met een echte ‘Karen-bal’ (inzwemmen en afstoppen) werd het weer gelijk (6-6). Daarna wist Monique nog eenmaal vanaf de midvoor te scoren. Na een geweldig laatste part en hele spannende laatste seconden werd het dus uiteindelijk 6-7 voor de Wiekslag dames en was het kampioenschap na een zware strijd zeer verdiend bereikt.

Een geweldig resultaat voor Dames 2, bestaande uit Dianne ter Borg, Mariëlle Wijgers, Karen Ponse, Fiona van Dongen, Heleen Ponse, Monique van Oosten, Mariette Vos, Rosalie Kappen en Louisa Broens onder leiding van de enthousiaste coach Edwin Teuns en met hulp van meisjes aspiranten Annika van de Pol, Simone Kors, Terri Brand, Luka Gilhuis, Laura van Dijk en invalkeepster Brenda van den Baard. Na een goed seizoen waarin zelfs de halve finale van de bekercompetitie werd bereikt volgt nu dus promotie naar de eerste klasse.

  

Pin It on Pinterest