Afgelopen zaterdag was het de taak van Dames 1 van de Wiekslag om het het team uit Waddinxveen, Z&PC De Gouwe, moeilijk te maken.
De wedstrijd werd na het startschot fel en energiek vanuit beide teams begonnen. De scheidsrechters waren het echter niet eens met deze houding en dit resulteerde dan ook al snel tot enkele uitsluitingen bij beide teams. De ontstane man-meer situaties leidde vervolgens niet tot een doelpunt door goed keeperswerk. Ook was de doelpaal de beste vriend van de Wiekslag deze periode. Helaas zorgde de laatste uitsluiting in deze periode voor een man-meer situatie voor Z&PC de Gouwe, die wél werd benut met een doelpunt in de laatste 8 seconden tot gevolg. Hiermee werd de eerste periode afgesloten met 1-0 achterstand voor Wiekslag.

De tweede periode begonnen de dames van de Wiekslag weer scherp en vol doorzettingsvermogen en dit leidde na een paar minuten tot een strafworp voor Wiekslag die krachtig binnen werd geschoten door Luka Gilhuis, wat leidde tot de 1-1. De gelijke stand was helaas van korte duur, nadat er op de midvoor positie van Z&PC de Gouwe een situatie ontstond die zorgde voor een doelpunt. Dit bracht de stand op 2-1 na de tweede periode.

De derde periode begon ondanks de achterstand opnieuw vol energie en strijdlust, maar helaas mocht dit niet baten en kwam de stand al snel op 3-1 na het succesvol uitspelen van een man-meer situatie door Z&PC de Gouwe en vervolgens tot 4-1 door een geluksballetje die net door de handen van onze keepster glipte in het voordeel van Z&PC de Gouwe. Opnieuw leek de doelpaal deze periode in de weg te staan voor menig dame van de Wiekslag.

Met de 4-1 achterstand en de hardnekkige doelpalen die niet leken te wijken, begonnen de dames van de Wiekslag met enige zorgen aan de laatste periode. Desalniettemin bleef iedereen strijdlustig en zo leidde dit tot een goed binnen geschoten doelpunt door Wieteke Kleinherenbrink na een mooie pass van Lina van Dongen. Vervolgens wist Britt van Leeuwen in de laatste periode vanaf de midvoor positie met een mooi schot de stand op 4-3 te brengen.
Ondanks de goede inzet van de dames van de Wiekslag bleef de stand op 4-3, waarbij de eerste verloren wedstrijd een feit was.
Voor de komende week staat naast het verbeteren van de man-meer situatie, het tússen de doelpalen schieten op het programma, zodat de wedstrijd a.s. zaterdag tegen Katwijk hopelijk een betere afloop zal hebben.

Pin It on Pinterest