Op zaterdag 26 januari mochten de dames van Wiekslag naar Spijkenisse voor de tweede wedstrijd na de winterstop tegen de dames 1 van De Kempvis. Mandy Erkelens had zich ook weer bij de groep gevoegd, waardoor het team compleet was deze week.

Nadat de heren 1 van Wiekslag al 3 punten in de zak hadden na de wedstrijd tegen heren 1 van De Kempvis, was het voor onze dames ook de planning om 3 punten mee naar huis te nemen. Bij winst zou ook de 3-sterren-status weer bereikt worden!

De opdracht van coach Karin Meijnders was om vanaf het begin scherp te zijn. Dat lukt heel aardig, want de eerste aanval was al meteen een doelpunt vanuit de rebound van Britt van Leeuwen. Daarna volgden nog een doelpunt op de break van Marcelle de Waal en een mooie inzet van Loïs den Ouden. Zo stond het halverwege de eerste periode 0-3 voor de dames van Wiekslag.

Toen De Kempvis een manmeer kreeg, brachten zij door een goed uitgespeelde bal via de paal hun eerste doelpunt op het scorebord.

Toen Wiekslag ook nog een manmeer kreeg, maakte Loïs den Ouden die netjes af en daarmee was de tussenstand na de eerste periode 1-4.

De tweede periode begon met een manmeer voor De Kempvis. Gelukkig werd hieruit niet gescoord. Het was echter wel De Kempvis die de score opende in de tweede periode. Er ging een zusterstrijd aan vooraf: Wieteke Kleinherenbrink moest deze keer de meerdere erkennen in haar zus Yvette die een mooi midvoor doelpunt maakte.

Hierop besloot Mariëlle Wijgers dat het weer tijd was voor een doelpunt voor Wiekslag. Met een mooie boogbal werd de stand op 2-5 gebracht.

Toen De Kempvis weer een manmeer kreeg, werd een time-out genomen om te proberen de aansluiting te houden. Hieruit volgde echter geen doelpunt. Uit de tegenaanval die daarop volgde wel: Mariëlle Wijgers wist na een mooie zwemactie weer te scoren.

Na het overleven van nog een manmeer van De Kempvis, dacht Wiekslag met een ruime voorsprong aan de tweede helft te kunnen beginnen, maar helaas lukte het De Kempvis om in de laatste secondes van de tweede periode nog een afstandsschot in het doel te krijgen… Tussenstand na de tweede periode werd hiermee 3-6.

In de derde periode werd uit de eerste manmeers aan beide kanten niet gescoord. Daarna vond Britt van Leeuwen het tijd om de score weer wat verder uit te bouwen. Zij bracht door een mooie break out het verschil op 4 doelpunten.

Daarna bracht De Kempvis het verschil weer terug naar 3 doelpunten. Maar Mariëlle Wijgers zorgde voor een 4-8 tussenstand na de derde periode.

In de vierde periode werd de voorsprong verder uitgebouwd. Loïs den Ouden maakte 2 doelpunten en Mandy Erkelens ging goed door en maakte ook een doelpunt.

Toen Wiekslag op 32 seconden voor het eind nog een manmeer kreeg, nam coach Karin Meijnders nog een time-out. De belangrijkste punten voor de manmeer werden nog even herhaald. Deze laatste manmeer werd netjes afgemaakt: Wieteke Kleinherenbrink schoot de bal vanuit de rechterhoek achter de keeper.

Hiermee werd de eindstand van de wedstrijd op 4-12 gebracht. Een degelijke overwinning.

De dames van Wiekslag hebben weer 3 sterren en gaan op naar de thuiswedstrijd tegen Z&PC De Gouwe Dames 2 volgende week.

Doelpunten:

Loïs den Ouden 4x

Mariëlle Wijgers 3x

Britt van Leeuwen 2x

Marcelle de Waal 1x

Mandy Erkelens 1x

Wieteke Kleinherenbrink 1x

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest