Drie punten uit Sassenheim voor dames 1

Nieuw seizoen, nieuwe tegenstanders, nieuwe spelregels en vernieuwing in het team. Mogen wij even voorstellen, dames 1** voor seizoen 2019-2020: Brenda, Mandy, Lina, Terri, Marcelle, Tess en Simone. Met versterking van de meiden Lois, Lotte en Vaira gaan we er weer een top seizoen van maken.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen stond op zondagavond tegen het gepromoveerde Sassenheim op het programma. Met coach Karin en teammanager Britt (en hun befaamde schriftjes) aan de kant begonnen de dames goed. Met doelpunten van Lois en Marcelle eindigde het eerste partje op een 3-0 voorsprong. Het tweede partje werd er verder uitgelopen tot een 7-0 voorsprong. Een goed uitgespeelde manmeer werd afgemaakt door Tess en de eerste strafworpen die vielen werden afgemaakt door Lois en Tess.

Het derde partje bleef het wat stil aan de kant van Wiekslag. Tess scoorde nog wel keurig een strafworp maar Sassenheim wist dit partje twee doelpunten te maken. In het laatste partje werd door het groentje Vaira het veld goed overzien met een goede pass naar Simone die het doelpunt kon afmaken. Nog twee doelpunten van Sassenheim en een laatste strafworp van Lois eindige het vierde part in een 10-4 winst.

Zo’n eerste wedstrijd is weer even inkomen. Met ons doorzettingsvermogen en onze goede keepster Brenda heeft deze wedstrijd geresulteerd in een 10-4 overwinning. Ondanks de verdiende overwinning was ons spel niet echt om over naar huis te schrijven. De potentie zit er wel zeker in voor dit seizoen. De nieuwe regels passen goed bij het spel wat we willen spelen. We zijn wat hardleers met sommige regels wat resulteerde in een, terecht, fluitconcert van de scheidsrechters. Kortom, werk aan de winkel maar de eerste drie punten zijn binnen!

Doelpunten: Lois (5), Tess (3), Marcelle en Simone
Periodestanden: 0-3, 0-7, 2-8, 4-10

**Het berekenen van de gemiddelde leeftijd van het team is voor sommige confronterend geweest, ze krijgen nazorg.

Pin It on Pinterest