Nieuw bij de CREZ zijn de snorkellessen van 10:00 uur tot 11:00 uur op de zaterdag  morgen en zijn bedoeld voor de kinderen van de zwemschool. Een aantal kinderen oefent  al geruime tijd onder leiding van Tom Romeijn en Pia Ooms een aantal vaardigheden welke nodig zijn om op een veilige manier te snorkelen.

Natuurlijk is de techniek van het snorkelen ook een erg belangrijk onderdeel van deze snorkel lessen.

Op zaterdag 4 juni was het  zover dat zes kinderen konden laten zien dat wat zij geleerd hadden voldoende was voor het behalen van het “Certificaat Basis Snorkelen”

De vaardigheden voor dit certificaat bestaan uit:

Met zwemvliezen:

  1. Zwemvliezen op de kant aantrekken en minimaal 5 meter (achterwaarts) lopen. Te water gaan met een sprong naar keuze en aansluitend 25 meter borstcrawl in een redelijke stijl.
  2. Met een kopsprong te water gaan en 10 meter onder water zwemmen

Met basisuitrusting:

  1. Met schredesprong te water gaan, gevolgd door 50 meter snorkelen. In iedere baan een hoekduik maken, een voorwerp van de bodem halen en tonen (laten vallen)

Behendigheid (met basisuitrusting):

  1. Te water gaan met bril en snorkel op, zwemvliezen in de hand en deze in het water aantrekken, aansluitend 50 meter snorkelen met in iedere baan een draai om de lengte-as (1 x links en 1 x rechts om)

Algemeen:

Toon de tekens: Het OK teken: 

  • Omhoog
  • Omlaag

Natuurlijk waren Indra Mozillas Gonzalis , Sarah Teuna Hardenbol, Kees Wassenaar, Dielke van der Rhee, Eva Simone Bot en Annieck Hovestadt zo goed getraind dat zij met glans voldeden aan deze eisen en kregen na afloop dan ook als allereerste het mooie “Certificaat Basis Snorkelen” uitgereikt.

Het snorkelen is inmiddels al zo populair onder de kinderen van de zwemschool dat er nu al een wachtlijst is dus als jij ook wil gaan snorkelen moet je wel wat geduld hebben.

Wil jij ook gaan snorkelen geef je dan op bij Vicky of Tom

Pin It on Pinterest