Eerste wedstrijd van het seizoen

Met een meerkamp is op zaterdag 14 september het nieuwe zwemseizoen van start gegaan in Alblasserdam. Het was een wedstrijd waarbij deze keer niet op alle programma nummers medailles waren te verdienen.
Alle slagen kwamen aan bod, waaronder de 25 m vrije slag. Bij deze afstand zijn dan ook door bijna alle Wiekslag leden PR’s gezwommen. Isabel Rodriguez spant de kroon met een PR van maar liefst 6, 52 secondes! Floris van der Valk volgt op dezelfde afstand met een PR van 3,08 secondes en Julia Sterk met 2,83 secondes.
Er zijn ook een aantal zwemmers die PR’s hebben verbeterd op alle programma’s die zij zwommen: dit waren Tygo Zweep, Kees Wassenaar, David van der Valk, Isabel Rodriguez en Robin den Ouden.

Bij de estafettes, waarin deze keer ook jongere zwemmers mee mochten doen die dit nog niet zo vaak hebben gedaan, is er goed gezwommen. Zo eindigde Wiekslag op een mooie 3e plek op de 4x50m vrij terwijl zij het gemiddelde jongste team hadden neergezet. En met de 8x25m schoolslag eindigde Wiekslag op de 2e plek.

Op de 2 nummers waar wel medailles waren te verdienen (de 50 m vlinderslag en de 25 m vrije slag):
Won Jordan Neyhoft 2x goud, Ghalil Lodder 2x zilver, Joost Boers brons op de vlinder en David van der Valk brons op de vrije slag. Bij de meiden won Robine 2x goud, Jayda Akpullukcu zilver op de vlinder en brons op de vrije slag en Isabel Rodriguez won brons op de vlinderslag.
Ivo Bot won 2x goud, Owen Houdé won zilver op de 25 vrije slag en Samgar Oosterwijk kreeg zilver op de vlinderslag en brons op de vrije slag. Ook Jasmijn Schoonen pakte 2 medailles; zilver op de vrije slag en goud op de vlinderslag. Julia Sterk kreeg brons voor de vrije slag.
Wesley Scheepbouwer won 2x goud en Heimen van Vliet kreeg zilver voor de vlinderslag. Raphaël Booiman won goud, Timo Huizer zilver en Pim Romeijn brons op de 25 vrije slag in de categorie jongens van 14 tot 16 jaar. Bij de senioren kreeg Tom Romeijn de zilveren medaille.
Sophie Buurman won goud voor de vrije slag en Wendy ten Wolde won 2 medailles; brons voor de vlinderslag en zilver voor de vrije slag. Isabel Scheepbouwer deed het net andersom; zilver voor vlinder en brons voor vrij. Bij de dames 17-18 jaar wonnen voor de 25 m vrije slag: Sofia de Graaf goud, Kirsten den Ouden zilver en Emma Wesdorp brons. En bij de senioren kreeg Cheyenne Visser de bronzen medaille te pakken.

Samengevat was het een goede start en belooft het een mooi seizoen te worden!

 

Pin It on Pinterest