Het zat er al een tijdje aan te komen,  maar na 2 gelijke spelen trok heren 1 zaterdag eindelijk de winst weer eens naar zich toe.
Een behoorlijk verzwakte delegatie nam het op tegen de nummer 4 van de ranglijst, het Wassenaarse WZK.
Joost Wijgers was afwezig en Marvin Ros was net geland vanuit Manchester, Mitchel den Breejen sloot aan bij de groep waar ook Michiel Broekhuizen niet helemaal fit is de laatste weken.
Doorgaans worden de onderlinge wedstrijden op het scherpst van de snede gespeeld en hebben de leidsmannen hun handen er vol aan.
Wiekslag probeerde het tempo hoog te houden, maar slaagde daar eigenlijk niet echt in.
Toch was het aanvalsspel niet slecht en werden er wel kansen gecreëerd.
Het euvel van de laatste weken is echter het beperkte scorend vermogen.
Verdedigend daarentegen weten de heren het echter goed uit te spelen en de gevaren in te perken, waarbij keeper Nejat Aksan ook van grote waarde is.
In de eerste periode nam de thuisploeg de leiding en was het alleen Ruben den Ouden die met een rake knal wist te scoren.
In de tweede periode was het veldspel een stuk beter verzorgd en wist Wielsag weer langszij te komen door doelpunten van Mitchel den Breejen en Leo Baan.
In de derde periode was Wiekslag de beter partij maar eist het dit niet in scores uit de drukken.
Het duurde dan ook even voordat Jeroen Groothuis met een droge knal de 4-4 wist te scoren.
Deze stand bleef lang staan omdat vooral Wiekslag slordig met de kansen omsprong.
In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden bleven de heren nu wel gewoon hun taken uitvoeren maar duurde het nog lang voordat er weer gescoord werd.
Ver in de laatste periode was er een dubbele uitsluiting voor nodig om voor het eerst een voorsprong te noteren. Hierna profiteerde Wiekslag van een uitsluiting van de Wassenaarse keeper en pakte een voorsprong met een marge van 2 doelpunten.
Marvin Ros gooide de de deur naar de overwinning voor WZK helemaal dicht en scoorde de uiteindelijke 4-7 met een vlammend schot, waarvoor hij al meerdere afzwaaiers had geproduceerd, maar op het juiste moment wel wist te scoren.
Een prima teamprestatie met een uitstekend eind resultaat.
Standen periode:
3-1
3-3
4-4
4-7
Doelpunten:
  • Marvin Ros 2x
  • Leo Baan
  • Michiel Broekhuizen
  • Mitchel den Breejen
  • Ruben den Ouden
  • Jeroen Groothuis

Pin It on Pinterest