Gelijkspel tegen GZC Donk voor Dames 1
Zaterdagavond reisde Dames 1 af naar Gouda voor een spannende pot waterpolo tegen de nummer 2 in deze competitie. De vorige wedstrijd tegen dit team eindigde in de eerste seizoenshelft in een 8-6 overwinning.In de eerste periode werd al snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Door goed inzwemmen van Marcelle in combinatie met een mooie pass van Lina vanaf het midden, wist Marcelle de 0-1 te scoren.  Via een manmeer situatie scoorde GZC Donk vervolgens de 1-1 vanaf de top.

De tweede periode ging van start met een gelijke stand 1-1. Door een fout in de verdediging kreeg wiekslag een manminder. GZC Donk wist deze kans opnieuw te benutten door te scoren van de top; 2-1. Door goed zwemmend werk van Lina en Marcelle werd er in een 2-1 situatie de 2-2 gescoord. Dit is de eindstand van de tweede periode.

In de 3e periode scoorde Mandy van afstand de 2-3 binnen. GZC Donk wist deze periode twee keer via de midvoor te scoren. Hierdoor eindigde periode drie met een 4-3 achterstand.

De vierde periode zou bepalend worden omdat de wedstrijd nog alle kanten op kon. Iedereen was erop gebrand om punten mee naar huis te nemen. Deze periode werd er dan ook veel gezwommen en gevochten. Dit leverde de tweede man meer van de wedstrijd op voor wiekslag. De bal ging in een snel tempo rond en zo werd Mandy vrijgespeeld. Ze wist te scoren van de vleugel waardoor het 4-4 stond. Na dit doelpunt volgde er nog een paar spannende minuten, maar het lukte beide ploegen niet meer om dit gelijkspel om te buigen naar een overwinning.

Er is fanatiek gestreden door het hele team inclusief keepster Brenda die een paar goede reddingen maakte. De strijdlust die het team deze wedstrijd heeft laten zien, zal worden meegenomen naar de wedstrijd van volgende week. De Gouwe komt deze zaterdag om 19.55 op bezoek in Alblasserdam.

Doelpunten:
Mandy 2x
Lina 1x
Marcelle 1x

Periodestanden
1-1, 2-2, 4-3, 4-4.

Pin It on Pinterest