Na een overwinning in de eerste speelronde en een nipt verlies in de tweede ronde, maakte Dames 1 het afgelopen weekend dit rijtje compleet met een gelijkspel tegen de dames van MNC.

De wedstrijd, die op zondagmiddag gepland stond in Dordrecht, kon vanaf de eerste periode worden bestempeld als een echte zwemwedstrijd. Waar er vanaf de eerste minuut fel en succesvol werd verdedigd, waren beide ploegen minder succesvol in het aanvallende spel. De eerste doelpunten vielen dan ook pas tegen het einde van de tweede periode. Nadat de tegenstander het eerste punt binnen schoot, wist Britt van Leeuwen net voor het eindsignaal van de eerste helft met een back hand te scoren.

In de tweede helft van de wedstrijd werden er meer kansen gecreƫerd en benut. Marcelle de Waal scoorde in de derde periode na een inzwemmende actie. Na twee tegendoelpunten begon de vierde periode met een achterstand van 3-2.
Doordat het qua doelpunten vrij gelijk op ging, bleef het in de laatste periode tot op de laatste seconde spannend. Luka Gilhuis zette de stand op 3-3 door in een 2-1 situatie de bal vanaf de zijkant langs de keeper te schieten waarna Marcelle Wiekslag weer op voorsprong zette met een doelpunt uit een midvoor actie. De dames van MNC brachten de stand in de daarop volgende aanval direct terug door een manmeer-situatie af te maken. In de laatste minuut van de wedstrijd leek de overwinning binnen handbereik toen Tess van Leeuwen de bal binnen schoot vanaf de toppositie in opnieuw een overtalsituatie. Helaas benutte de tegenstander in de laatste aanval een vrjie bal buiten de vijf meter en zette zij de stand nogmaals gelijk. Wiekslag slaagde er niet in om de laatste aanval nog in een doelpunt om te zetten, waardoor de wedstrijd eindige met 5-5.

Ondanks het feit dat onder andere een extra pass tijdens de manmeer-situatie, een slag achteruit op de twee meter lijn en een drukballetje op zijn tijd het verschil hadden kunnen maken tussen een gelijkspel en een overwinning, mogen de dames zeker tevreden zijn met het behaalde punt in deze wedstrijd.
De eerstvolgende wedstrijd zal op 28 oktober gespeeld worden in zwembad Blokweer. Tot die tijd doet Dames 1 het rustig aan met wat gepaste uitzwemtrainingen onder leiding van trainer/coach Marco Ponse.

Doelpunten:
Marcelle de Waal 2x
Luka Gilhuis 1x
Britt van Leeuwen 1x
Tess van Leeuwen 1x

Pin It on Pinterest