Op zaterdag 16 december speelden de dames van Wiekslag uit in Leiden tegen ZVL 3. De wedstrijd werd gecoacht door Hanneke Kappen.

De dames begonnen de 1e periode fel. Al snel kreeg Wiekslag een strafworp mee, helaas werd deze niet benut. Na veel gemiste kansen van beide ploegen eindigde de 1e periode met 0-0.

De 2e periode begon al snel met een strafworp voor wiekslag en Tess van Leeuwen wist deze kans op de 0-1 te benutten. Met daarna een U20 voor ZVL wist Wiekslag helaas deze man meer niet af te maken. Met een U20 aan de kant van Wiekslag wist ook ZVL de man meer niet af te maken. Met weer een uitsluiting van ZVL wist Wiekslag deze keer de man meer mooi af te maken met een schot van Britt van Leeuwen en zo werd de stand 0-2. ZVL wist de volgende man meer af te maken en bracht de stand op 1-2. Daarna volgde er voor Wiekslag een strafworp en deze werd helaas niet benut. Zo eindigde de 2e periode met een stand van 1-2.

In de 3e periode kreeg Wiekslag al snel een man meer en maakte deze kans niet af. Al snel volgde er een schot van ZVL dat maakte de stand 2-2. Daarna wist Wiekslag vanuit een snelle aanval de stand op 2-3 te brengen met een mooi schot van Mandy Erkelens. Helaas volgde er weer een man meer voor wiekslag die niet werd benut en wist ZVL snel daarna de stand op 3-3 te brengen. Zo eindigde de 3e periode met een stand van 3-3.

Aan het begin 4eperiode wist ZVL te scoren en de stand op 4-3 te brengen. Na een uitsluiting bij ZVL wist Marcelle de Waal vanuit de man meer de stand op 4-4 te brengen. Na time-outs aan beide kanten bleef de stand 4-4 en eindigde de wedstrijd met gelijk spel.

Doelpunten:
Tess van Leeuwen 1x
Britt van Leeuwen 1x
Mandy Erkelens 1x
Marcelle de Waal 1x

De dames gaan met een mooie 4e plek de winterstop in en wensen iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig en sportief nieuwjaar.

20 januari spelen de dames om 20:15 thuis tegen Z&PC Rotterdam.

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest