Op zaterdag 12 maart speelde Dames 1 in Oss tegen het lager geplaatste Arethusa. Ondanks het verschil in punten op de ranglijst, werd in de eerste wedstrijd tegen Arethusa een gelijkspel op het bord gezet. Coach Sander Boer vroeg bij aanvang van de wedstrijd dan ook aan de dames om scherpte en inzet vanaf het eerste fluitsignaal.

Waar het in de eerste periode nog gelijk op ging wist Artehusa in de derde periode uit te lopen op een voorsprong te komen van 5-2. In de eerste drie periodes was niet zichtbaar dat Wiekslag naar Oss was gekomen om te winnen. Het ontbrak aan scherpte en inzicht. De vierde periode ging er zichtbaar een knop om. Wiekslag kwam terug in de wedstrijd en maakte er een spannende pot van. Waar er zelfs nog even een 6-7 voorsprong op het bord stond eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, 7-7.

De dames hebben laten zien dat zij zich ondanks een achterstand kunnen terugvechten in de wedstrijd. Als de dames er met z’n allen de schouders onder zetten kunnen zij wedstrijden naar zich toetrekken. Een goed leerpunt wat kan worden meegenomen naar de laatste vier wedstrijden van het seizoen.

Periodestanden: 1-1, 4-2, 5-3, 7-7

Doelpunten:

  • Mariëlle Wijgers 3x
  • Britt van Leeuwen 2x
  • Chantal Hogenbirk
  • Marcelle de Waal

Pin It on Pinterest