Alblasserdam – Op zaterdag 22 december 2018 vond het minipolo toernooi van Z&PC Wiekslag plaats, een toernooi voor de allerkleinste waterpoloërs.

Uit de regio kwamen 12 verenigingen naar Alblasserdam voor een gezellige en sportieve middag. Bijna 100 kinderen speelden twee uur lang wedstrijden tegen elkaar. Reken alle ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes erbij en het is een dolle boel in het zwembad!

Er werd gespeeld op twee diepe velden en een ondiep veld. In totaal zijn er maar liefst 51 wedstrijden gespeeld. Jeugdleden van Z&PC Wiekslag waren ingeschakeld om de wedstrijden te fluiten en de scores bij te houden.

Een minipolo toernooi wordt elke maand georganiseerd door een vereniging uit de regio en heeft als doel de jongste spelers die nog geen competitie spelen op een speelse manier kennis te laten maken met de sport. Dit doen zij door wedstrijdjes te spelen met aangepaste regels, zo mogen ze nog met twee handen vangen en mag de bal onder water worden geduwd.

Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen met de minipolo?
Z&PC wiekslag traint op woensdagavond van 19:00 – 20:00 en op zaterdagochtend van 10:30 – 11:15 in Blokweer, je bent van harte welkom!

Vragen? Neem contact op met Marcelle de Waal, jeugdcoördinator Z&PC Wiekslag, via

Pin It on Pinterest