Het Nederlands Kampioenschap waterpolo voor meisjes onder 15, werd voor het eerst georganiseerd door ZPC Wiekslag in Alblasserdam. Het eigen C-meisjes team, wist zich te plaatsen voor dit NK. Ze eindigden als vierde van Nederland. Polars Bears uit Ede werd de terechte winnaar.

Polar Bears werd op zaterdag al de overtuigende winnaar in poule A, door ZV Haerlem met
6 – 26 te verslaan en ZVL-1886 met 13 – 4. In poule B werd ZV de Zaan eerste, door met
13 – 5 van ZPC Wiekslag te winnen en met 3 – 10 van KZC uit Beverwijk.
Op zondag versloeg Polar Bears de meisjes van ZPC Wiekslag met 17 – 3, waardoor de meisjes uit Ede de finale speelden, opnieuw tegen ZVL-1886.
Deze finale begon spannend en de eerste twee periodes ging het aardig gelijk op. Vanaf de derde periode wist Polar Bears het spel naar zich toe te trekken en liep langzaam verder uit. In de slotfase van de wedstrijd bloeide ZVL-1886 weer op. Bij het eindsignaal bleek Polar Bears de terechte winnaar met 14 – 8. ZVL-1886 werd eveneens terecht en sportief tweede.

ZPC Wiekslag en ZV de Zaan streden om de derde en vierde plaats, waarbij ZV de Zaan overtuigend won met 2 – 11. Een mooie derde plaats voor ZV de Zaan en onverwachte vierde plaats voor ZPC Wiekslag.

Burgemeester Paans kwam nog langs om de meisjes van ZPC Wiekslag aanmoedigen. Oranje keepster Debby Willemsz heeft in haar voorbereiding naar het EK In Barcelona, tijd vrijgemaakt om te prijsuitreiking te verzorgen.

 

 

Een geslaagd en sportief toernooi, met dank aan alle deelnemende ploegen, alle vrijwilligers en de sponsoren.

Pin It on Pinterest