Woensdag 22 mei 2019 werden Schoolzwemkampioenschappen in zwembad Blokweer gezwommen. De 5e editie werd wederom door ZPC Wiekslag georganiseerd. Ruim 50 basisschoolkinderen uit Alblasserdam hadden zich ingeschreven voor dit leuke en sportieve evenement.

Voordat de wedstrijd kon beginnen, vond er een gezamenlijke warming-up rond het zwembad plaats. Daarna waren de kinderen klaar om te starten. Er werden 2 individuele afstanden (vrije slag en rugslag) gezwommen en afgesloten werd er met een schoolslagestafette, die een mix was van alle deelnemende kinderen.

Extra speciaal was deze middag, dat de Nederlandse kampioen en recordhouder op de 100 en 200 meter schoolslag, Arno Kamminga, aanwezig was. De kinderen konden vooraf een vraag insturen en een aantal van hen mocht deze vraag aan hem stellen. Daarna was het tijd om te laten zien hoe hard Arno kon zwemmen. Samen met 7 zwemmertjes van ZPC Wiekslag heeft hij 100 meter schoolslag gezwommen.  De 7 zwemmers startten als eerst en na 25 meter kwam Arno in actie! Hij heeft van hen allen met een ruime voorsprong gewonnen, dat was indrukwekkend om te zien.

Al met al hebben alle kinderen een leuke, gezellige en sportieve middag gehad en hebben ze kennis kunnen maken met de zwemsport. En wat hebben ze allemaal goed gezwommen!

Na afloop kregen alle kinderen een leuke herinnering en een goed gevulde goodybag mee naar huis.

Pin It on Pinterest