Op zaterdag 19 januari was het na de winterstop weer tijd voor de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie. De dames van Wiekslag eindigde de eerste helft op de vierde plaats.

Op Mandy Erkelens na was het team helemaal compleet. Coach Karin Meijnders gaf aan de speelsters mee om meteen volle bak er tegen aan te gaan en de tegenstander geen ruimte te geven.

De wedstrijd begon helaas met een eerste tegentreffer. Reden voor de dames van Wiekslag om er toch nog even een schepje bovenop te doen. Door een goede inzwemactie kregen de dames van Wiekslag een strafworp mee die in de rebound werd afgemaakt door Marcelle de Waal. De eindstand na de eerste periode 1-1.

De tweede periode was het Britt van Leeuwen die de dames van Wiekslag weer op een voorsprong bracht. Helaas was het al snel daarna dat de dames van Haerlem een man meer kregen door een uitsluiting. Deze man meer werd benut door Haerlem en dit bracht de stand weer op gelijke hoogte. Britt van Leeuwen was goed op dreef en wist weer een mooie goal te scoren en de dames van Wiekslag weer op voorsprong te zetten. Maar door een uitsluiting aan de kant van Wiekslag werd de stand weer gelijk getrokken. Nu werd het tijd om even de versnelling een tandje hoger te zetten. Met doelpunten van Marcelle de Waal, Tess van Leeuwen en de strafworp van Loïs den Ouden kon de tweede periode afgesloten worden met een 6-3 voorsprong.

Het eerste doelpunt in de derde periode werd gescoord door de dames van Haerlem na een man meer. Gelukkig wist Lina van Dongen voor de dames van Wiekslag te scoren na een man meer situatie. De dames van Wiekslag creëerde veel kansen door goede zwemacties, maar in de afronding of eindpassing zat het vaak niet mee. Hierdoor bleef het een spannende wedstrijd. Ondanks dat de dames van Haerlem niet over wisselspeelsters beschikten bleven ze toch in de race. Eindstand derde periode 7-5.

In de vierde periode kwam er al snel een uitsluiting aan de kant van Wiekslag. De dames van Haerlem maakten deze man meer situatie na het nemen van een time-out af. Dit bracht de stand op 7-6. Hierna gebeurde hetzelfde aan de kant van Wiekslag. De man meer werd afgemaakt door Britt van Leeuwen waardoor de stand op 8-6 kwam. De laatste man meer van deze wedstrijd was voor de Wiekslag dames. Loïs den Ouden maakte deze mooi af en bracht hiermee het scoringspercentage van de man meers op 100% . Eindstand wedstrijd
9-6.

Doelpunten: Britt van Leeuwen 3x
Loïs den Ouden 2x
Marcelle de Waal 2x
Tess van Leeuwen
Lina van Dongen

Pin It on Pinterest