Op zaterdag 20 januari speelde dames 1 de eerste wedstrijd van 2018. De tegenstander was Z&PC Rotterdam. Zij waren de enige tegenstander waar nog niet tegen gespeeld was voor de winterstop.

Met Hanneke Kappen weer op de kant als coach en helaas zonder Lina van Dongen (ziek) en Annika van de Pol (blessure), begonnen de dames vol goede moed aan de eerste periode. Helaas volgde uit de eerste aanval van Rotterdam meteen al een mooi doelpunt, strak in de rechter bovenhoek. Er volgden een aantal man-meers en man-minders, die allemaal niet werden benut. Uiteindelijk werd de eerste periode met 0-1 afgesloten.

De tweede periode begon weer met twee man-minders. Die gelukkig niet benut werden. Daarna volgden twee man-meers. En gelukkig scoorde Marcelle de Waal vanaf de top! Helaas bleef het daarbij in de tweede periode. De tussenstand na de tweede periode was dus 1-1.

In de derde periode volgden weer de nodige uitsluitingen. En gelukkig maakte Luka Gilhuis een man-meer mooi af door hard rechts in de hoek te schieten. Helaas werd de strafworp die daarna verdiend werd niet benut. De opdracht (boven het hoofd van de keeper), werd wel uitgevoerd, alleen de keeper was hier op berekend en ving de bal met twee handen. Gelukkig volgde er snel een herkansing. En Tess van Leeuwen schoot hard in haar vertrouwde rechter hoek! De tussenstand na de derde periode was 3-1.

Helaas werd het in de vierde periode weer spannend. De scheidsrechters telden een doelpunt van Rotterdam, terwijl de zoemer van de 30-secondenklok al klonk. Gelukkig maakte Simone Kors daarna een man-meer mooi af door boven het hoofd van de keeper te schieten en dat bracht de stand op 4-2.
Toen Rotterdam vlak voor de laatste minuut ook een man-meer wist te scoren was de spanning weer volledig terug! Met een 4-3 stand en nog ruim een minuut te spelen, was dames 1 vastberaden om de punten in Alblasserdam te houden. En gelukkig werd dit doel behaald.

Hierbij willen we Hanneke nog hartelijk bedanken voor het coachen de afgelopen twee wedstrijden!
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ZV Haerlem op het programma. Dan zit Marco Ponse weer op de kant.

Eindstand: 4-3
Doelpunten: Marcelle de Waal, Luka Gilhuis, Tess van Leeuwen en Simone Kors.

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest