Op zaterdag 22 september speelde dames 1 de eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019, tegen het tweede damesteam van ZV Haerlem, in Haarlem. Dit was tevens de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Karin Meijnders. Met 13 dames op het formulier begonnen we, vol goede moed, aan de wedstrijd.

Het begin mocht er zijn! Loïs den Ouden maakte 2 doelpunten op rij. De eerste was een mooi afgemaakte 1-0 en de tweede een goed uitgespeelde manmeer. Daarmee was de eindstand van de eerste periode 0-2.

In de tweede periode scoorde ZV Haerlem hun eerste doelpunt. Dit was een manmeer vanaf de zijkant. Brenda leek de bal te houden, maar de scheidsrechter was van mening dat de bal toch over de lijn was geweest.
Daarna werd er orde op zaken gesteld en schoot Tess keurig een 5-meter raak. Daarna maakte Tess een mooie intikbal op aangeven van Mandy af. Hierna was de stand 1-4. Helaas kon deze stand niet tot het einde van de periode vastgehouden worden. Na een vrije bal buiten de 5 die door ZV Haerlem werd benut, kregen zij ook vlak voor het einde van de periode nog een manmeer cadeau. Deze werd net binnen de tijd ook afgemaakt. Hiermee kwam de eindstand van de tweede periode op 3-4.

De derde periode verliep nogal rommelig. Er was wat onduidelijkheid over uitsluitingen en dit zorgde voor de nodige verwarring. Maar Mandy maakte door twee mooie zwemacties twee mooie 1-0 situaties af. Helaas wist ZV Haerlem ook nog een manmeer te benutten.
Na een zwemactie van Brenda kreeg ZV Haerlem nog een manmeer waarbij het doel leeg was, echter deze werd niet benut. De eindstand van de derde periode was toen 4-6.

In de vierde periode moesten de punten veilig gesteld worden.
Helaas was er weer onduidelijkheid over uitsluitingen. Mandy kreeg een rode vlag na haar eerste uitsluiting. In de verwarring die daarna ontstond werd er foutief gewisseld en kreeg ZV Haerlem nogmaals een manmeer. Deze werd benut en de stand kwam daarmee op 5-6. Hiermee werd het toch erg spannend!
Gelukkig kreeg Wiekslag daarna ook nog een manmeer. Tijdens de time-out werd nog even benadrukt dat we de punten echt mee naar huis gingen nemen.
De manmeer werd door Britt afgemaakt door boven het hoofd van de keeper te schieten. De minuut die daarna nog gespeeld moest worden, werd door Wiekslag netjes uitgespeeld.
De eindstand van de wedstrijd was uiteindelijk 5-7 .

Doelpunten:
Loïs den Ouden 2x, Tess van Leeuwen 2x, Mandy Erkelens 2x en Britt van Leeuwen.

Pin It on Pinterest