Afgelopen zaterdag werd de eerste thuiswedstrijd door Dames 1 gespeeld tegen de dames van ZPC Rotterdam. Eerdere ontmoetingen met dit team in de afgelopen jaren resulteerden keer op keer in moeizame en fysieke wedstrijden waar Wiekslag regelmatig zonder punten het bad moest verlaten. Dames 1, dit seizoen onder leiding van trainer en coach Marco Ponse, hield de drie punten deze week echter in eigen zak na een (onnodig) spannende, maar toch overtuigende wedstrijd.

Ondanks dat ZPC Rotterdam met een voorsprong van 0-1 in de eerste periode begon, heeft dames 1 vanaf de eerste minuut een collectief sterke wedstrijd laten zien met de tweede en derde periode als hoogtepunten. Verdedigend werd er aan de meer ervaren speelsters van Rotterdam geen ruimte gegund. Keepster Dianne ter Borg hield zelfs een strafworp tegen, waardoor er in deze twee perioden geen enkele bal werd doorgelaten. Aanvallend werd er ook hard gewerkt. Iedereen deed zijn uiterste best om de kleine achterstand om te zetten in een voorsprong. Het aanvallende samenspel resulteerde in gevarieerde acties met veel verschillende doelpuntenmakers. Zo schoot Simone Kors de eerste bal in het doel vanaf de midvoor positie en overrompelde Marcelle de Waal en Annika van de Pol de keepster beiden met een afstandsschot. Shannon van Trigt schoot daarna een strafworp binnen en zo werd het gat geslagen naar 4-1. Louisa Broens en Lina van Dongen scoorden beiden in de derde periode als midvoor en verruimden de voorsprong naar 6-1. In de laatste periode leek de wedstrijd te kantelen na een UMV voor de thuisploeg. De dames uit Rotterdam maakten in de eerste aanval na deze beslissing meteen 6-2 en niet veel later volgde uit de man meer 6-3. Rotterdam kwam daarna zelfs terug tot 6-5 met nog ruim anderhalve minuut te spelen. Dames 1 liet de wedstrijd echter niet meer uit handen glippen. Simone rekende vijf seconden voor het einde definitief af met de spanning door de stand op 7-5 te zetten.

Ondanks een wat slordige vierde periode en iets minder sterk begin, heeft Dames 1 hier een goede en veelbelovende wedstrijd laten zien met een mooi resultaat om als team trots op te zijn! Volgende week speelt Wiekslag een uitwedstrijd tegen de voorlopige koploper in Katwijk.

Periodestanden: 0-1, 4-1, 6-1, 7-5

Doelpunten:

  • Simone Kors 2x
  • Marcelle de Waal 1x
  • Shannon van Trigt 1x
  • Annika van de Pol 1x
  • Louisa Broens 1x
  • Lina van Dongen 1x

Pin It on Pinterest