Heren 1 te sterk voor vervallen grootmacht de Robben

Afgelopen zaterdag stond voor Wiekslag de thuiswedstrijd tegen HZC-De Robben op het programma.
De Hilversumse club was in het verleden een toonaangevende vereniging dat vele landskampioenschappen vierde en waar gelouterde Internationals actief waren.
Helaas is de club de laatste jaren in een vrije val gekomen en afgezakt naar de onderste regionen van de tweede klasse bond.
De Robben bracht een mix van routine en jeugdspelers mee naar het Alblasserdamse zwembad Blokweer en gokte op een gelijke stunt als in de heen wedstrijd.
In Hilversum werd het, in de slechtste wedstrijd van Wiekslag zijde dit seizoen, destijds 12-9.
Een afgang voor de Alblasserdamse formatie die daar de nodige kracht en energie uit moest putten voor een revanche.
Rick Eggebeen was aan de formatie toegevoegd om als extra wissel te fungeren door de langdurig geblesseerde Sjoerd van Dijk en de niet fitte Joost Wijgers.

Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde Wiekslag druk te zetten en het tempo van de wedstrijd te bepalen.
Dit resulteerde als snel in het eerste doelpunt van de wedstrijd door Marcel Groothuis.
Al snel kwamen de gasten langszij door sterk midvoor werk en het afronden van een overtal (1-2).
Leo Baan tekende nog voor de 2-2, maar het was wederom de midvoor van De Robben die tot score kwam en de 2-3 liet aantekenen.
Coach Robin Wijgers herhaalde de afspraken en probeerde iedereen scherper te krijgen.
Dit resulteerde in een sterke tweede periode waarin Wiekslag de achterstand wist om te buigen in een kleine voorsprong.
Na het herbegin scoorde eerst de Robben nog de 2-4, maar daarna was het Wiekslag de het spel dicteerde.
Leo Baan schoot een strafworp onberispelijk binnen en Marcel Groothuis was voor de tweede keer trefzeker op de midvoor (4-4).
Wiekslag hield het tempo hoog en kon door twee overtal situaties te benutten via opnieuw Leo Baan en Arco Tempelaar een klein gaatje slaan (6-4). Een tweede strafworp werd echter niet benut en de gasten konden toch nog eenmaal scoren waardoor ze in de wedstrijd konden blijven. Ruststand na 2 periodes was 6-5 in het voordeel van Wiekslag.
In de derde periode ronde Marvin Ros een overtal situatie af en zette daarmee de 7-5 op de borden. Niet veel later mocht Ruben den Ouden aanleggen voor en schot en schoot onberispelijk binnen. (8-5)
Wiekslag kreeg genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar waar de keeper van de Robben duidelijk zijn dag had, was aan de andere kant Nejat Aksan minder gelukkig.
Na de derde periode stond het dan ook maar 8-6, waar een verschil van 5 doelpunten reƫler had geweest gezien de krachtsverhoudingen.
In de laatste periode bleef Wiekslag zijn doelpunten tijdig scoren en behield zo de voorsprong, al kwam de Robben op 9-8 nog gevaarlijk dichtbij.
Jeroen Groothuis scoorde de 9-6, waarna het twee keer de beurt was aan de Robben alvorens Leo Baan met twee doelpunten zijn totaal in deze wedstrijd op vijf bracht en de marge weer op drie doelpunten.
Joost Wijgers gooide de wedstrijd met nog slechts anderhalve minuut definitief in het slot (12-9), en uiteindelijk was het slotakkoord voor de Hilversumse equipe die de eindstand op 12-10 bracht.

Periodestanden: 2-3 / 6-5 / 8-6 / 12-10

Leo Baan 5x
Marcel Groothuis 2x
Jeroen Groothuis
Arco Tempelaar
Ruben den Ouden
Joost Wijgers
Marvin Ros

Pin It on Pinterest