Voor heren 1 is de laatste fase van de competitie aangebroken en staan er nog 5 wedstrijden op het programma. Na een zeer stroef begin heeft de ploeg van trainer/coach Robin Wijgers de juiste flow gevonden. Ondanks het al langer ontbreken van defensieve kracht Sjoerd van Dijk vullen de rest van de spelers het prima in. Resultaat is een huidige 5e plaats, met zicht op de 3e positie.

Afgelopen zaterdag ontving Wiekslag het Zoetermeerse WZC dat verassend goed presteert dit seizoen gezien hun huidige 4e plaats ten opzichte van de bijna degradatie vorig seizoen. Onze heren staan dan weliswaar achter in punten, maar hebben nog altijd het minst aantal wedstrijden gespeeld in de competitie. WZC stond met 2 wedstrijden meer op een verschil van slechts 4 punten. Bij winst zou goede zaken worden gedaan in het klassement en wordt de 4e plaats tot op 1 punt benaderd. Wiekslag startte, zoals de laatste weken lekker scherp en liet duidelijk merken dat er deze avond niets zou worden weggegeven. Snelle omschakelingen en gecontroleerde aanvallen leverde de nodige kansen op. WZC daarentegen had weinig in te brengen tegen de verdedigende tactiek van de gastheren. Werd het al een keer gevaarlijk, dan was daar altijd nog keeper Nejat Aksan die keer op keer een sta in de weg bleek voor de Zoetermeerse brigade.
In de eerste Periode waren er nog wat spelde prikken van Wiekslag zijde voordat Leo Baan hard uithaalde en de 1-0 tegen de touwen schoot. Dit was het startsein voor meer scherpte en resulteerde in de 2-0 van opnieuw Leo Baan die een overtal situatie benutte. Er waren voldoende kansen voor Wiekslag, maar er werd ook nog eea. gemist of gekeerd door de goalie van WZC. Na een solo vanaf eigenhelft bleef Jeroen Groothuis oog in oog met de keeper uiterst rustig en tekende voor de 3-0 voorsprong.

De eerste de beste aanval in de tweede periode leverde direct een doelpunt op. Mitchel den Breejen gaat iedere week steeds beter spelen en bekroonde dat met een sterke actie op de midvoor positie die hij met een backhand afrondde. Vrij snel daarna kon WZC voor de eerste keer scoren uit een overtal situatie nadat Leo Baan richting de hoek was verwezen. Dit bracht de thuisploeg echter niet van de wijs en gingen verder waar het gebleven was. Leo Baan revancheerde zich met zijn derde doelpunt en de 5-1 voor Wiekslag waarna Ruben den Ouden vanaf 5 meter mocht aanleggen om een strafworp te benutten. Ruben schoot deze buitenkans onberispelijk binnen en liet de keeper van WZC kansloos. Door opnieuw een overtal te benutten kon WZC voor de tweede keer scoren en de stand op 6-2 brengen. In deze periode lukte het de gasten nog aardig mee te komen en zelfs nogmaals te scoren toen ook zij een strafworp toegekend kregen. De mooiste goal van de avond kwam van Ruben Den Ouden die een heerlijk schot vanuit de tweede lijn binnenschoot.
In de derde periode had WZC zeker de kans om terug in de wedstrijd te komen, echter was Wiekslag op alle fronten sterker. Vier uitsluitingen aan Wiekslagzijde werden er in deze periode onbenut gelaten, terwijl Wiekslag er in deze periode nul mee kreeg, maar wel twee keer tot scoren kwam. Michiel Broekhuizen was nuttig als altijd in de omschakeling en wist eindelijk weer eens tot scoren te komen met één van zijn bekeken boogballetjes. Leo Baan tekende voor zijn vierde en laatste treffer en daarmee de 9-3 stand naar 3 periodes.

In de vierde en laatste periode drukte één van de twee scheidsrechters wat nadrukkelijker zijn stempel op de wedstrijd. Dit was niet geheel in het voordeel van Wiekslag, maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. WZC kwam niet meer tot fatsoenlijke aanvallen en leek conditioneel ook opgebrand. Wiekslag kon naar hartenlust naar een ruimere overwinning counteren en wist nog drie keer te scoren via een hard schot van Marcel Groothuis, een mooi afgeronde aanval van Arco Tempelaar en een intikkertje van Jeroen Groothuis. Dat WZC nog twee keer wist te scoren uit twee overtal situaties mocht de pret niet drukken.
Wiekslag deed wat het moest doen en heeft het vizier vol gericht op de derde plaats.
Periode standen: 3-0 / 7-3 / 9-3 / 12-5
Stats:
Nejat Aksan: 9 saves, 4 interventies, 2 bier, 1 falaffel
Jeroen Groothuis: 2 goals, 1 persoonlijke fout, 4 steels
Joost Wijgers: 1 persoonlijke fout, 17 passes, 2 doelpogingen
Sjoerd van Dijk: 31 bidons aangegeven, 4 nuttige opmerkingen
Arco Tempelaar: 1 goal, 1 strafworp tegen, 11 sprints, 1 rondje in de draaimolen
Marcel Groothuis: 1 goal, 1 persoonlijke fout, 4 verontwaardigde blikken naar scheidsrechter
Michiel Broekhuizen: 1 goal, 1 persoonlijke fout, 0 gemiste 1 op 1 situaties
Marvin Ros: 0 goals, 0 persoonlijke fouten, 391 doelpogingen
Mitchel den Breejen: 1 goal, 1 persoonlijke fout, 4 geslaagde midvoor acties
Leo Baan: 4 goals, 2 persoonlijke fouten, 3 keer rustig terug gezwommen
Ruben den Ouden: 2 goals, 0 persoonlijke fouten, 2 minuten op de bank gezeten
Rick Eggebeen: 0 goals, 3 persoonlijke fouten, 7 passes, 2 steels
Robin Wijgers: 27 nuttig wissels, 11 zinvolle opmerkingen, 1 time-out

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest