Na het legendarische kampioenschap van Heren 2 in de 2e klasse vorig jaar, mochten onze helden deze zaterdag aantreden voor de eerste wedstrijd van de competitie in de 1e klasse. De tegenstanders waren voor een aantal Wiekslaggers oude bekenden, ZZ&PC De Devel.

Na een halve minuut spelen opende Devel de score na een uitsluiting van Michiel Baan. Wiekslag liet het hier uiteraard niet bij zitten en scoorde 15 seconden hierna de gelijkmaker. Via een traditionele ‘inzwem-afstop-balontvang-scoren-actie’ van Simon Baan werd het 2-1. Aanvallend speelde Wiekslag snel en sterk en dit leidde tot verschillende uitsluitingen aan de kant van de Devel, die helaas niet allemaal benut werden. Bij de 3e uitsluiting was het echter wel raak. Na een vloeiende combinatie tussen Mitchel, Daniël, Simon en Michiel was het de laatstgenoemde die de bal achter de keeper in het net schoot, De verdediging van de Devel in vertwijfeling achterlatend.

In de 2e periode ging de familie Baan zoals vanouds lekker door met doelpunten maken. Via een 5-meter scoorde Simon de 4-1. De Devel deed iets terug door een tegendoelpunt te scoren, 4-2. Uiteraard scoorde Wiekslag al snel via Simon de 5-2 en kon De Devel weer van van vooraf aan beginnen.

Met deze voorsprong begonnen onze helden aan het magische 3e partje. Met een 5-2 voorsprong en deze periode in het verschiet was de wedstrijd uiteraard al gespeeld. Keer op keer laat Heren 2 zien over een geweldige conditie en doorzettingsvermogen te beschikken waardoor de tegenstander het tempo in het 3e partje eigenlijk altijd te machtig wordt. Zo ook deze wedstrijd.
Wie anders dan Simon Baan opende de score met een schitterend schot in de kruising. 24 seconden erna lag de bal er al opnieuw in via Rick Wijgers. De Devel wist niet waar ze kijken moesten. De ballen vlogen hen om de oren. Elwin verveer scoorde de 8-2, waarna Rick Eggebeen zijn oude club pijn deed en de score op 9-2 bracht. Ook Mitchel liet van zich horen met een strak schot in de kruising. Om te voorkomen dat keeper Remco geblesseerd zou raken door te weinig inspanning gaf Rick de tegenstander een 5-meter cadeau. Deze werd verzilverd en de stand na periode 3 werd bepaald op 10-3. De enige smet op deze periode was het uitvallen van topscoorder Simon Baan met letsel aan het oog.

De Devel was duizelig van alle doelpunten en overweldigende acties van Heren 2 en wist totaal geen gevaar meer te vormen voor het doel van Remco de Ruijter. Met het oog op de competitiestand prikte Helden 2 er nog een paar doelpuntjes bij. Na een snelle manmeer bracht Daniël de stand op 11-3, Rick Eggebeen besloot nog maar een keer te scoren en het laatste wapenfeit kwam van de hand van Mitchel, die de eindstand bepaalde op 13-3.

Na deze overwinning staat Wiekslag 2 bovenaan in de eerste 1e klasse. Hiermee is er een duidelijk statement gemaakt naar de rest van de competitie dat Wiekslag een team is waar rekening mee gehouden moet worden en waar geen punten te halen zijn. De zegekar van onze helden begint een grote praalwagen te worden met geen verlies meer sinds 11 oktober 2014!

Wordt vervolgd op 26 september a.s. 19.30 in De Hofstee te Bergambacht, tegenstander: ZPS

Pin It on Pinterest