Het derde team van ZPC Wiekslag trad zaterdag aan tegen het combinatieteam SCOM/De Zeehond ‘73 2. In een heel nieuw zwembad in Rozenburg zou er gestreden worden om de drie punten. Voor Wiekslag zaak om de maximale score te kunnen behouden, voor SCOM/De Zeehond ’73 de mogelijkheid om de eerste punten van het seizoen te kunnen behalen.
De gasten begonnen goed aan de eerste periode, waarin toch nog de scherpte ontbrak. De eerste drie kansen van onder meer Koen Smit en Danny van Leeuwen werden helaas gemist. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg weinig in te brengen had en vooral bleef dobberen op eigen helft. Na een uitsluiting bij de thuisploeg kon Raymond Visser de eerste van de avond erin schieten. De periode werd afgesloten door een (onterechte) strafworp veroorzaakt door Sander Boer. De eerste periode werd dus met 1-1 afgesloten.

Wiekslag begon furieus aan de tweede periode. Sander ‘ik ben boos’ Boer maakte binnen een minuut twee goals met zijn befaamde backhand. Vervolgens ging de gaskraan helemaal open en zette Rik Verloop twee keer achter elkaar even aan om te scoren. Keeper Ron van Verk kwam bijna niet in de problemen door de lange ballen die gespeeld werd en door goed verdedigingswerk. Er werd met een stand van 1-5 gewisseld van speelhelft.

De thuisploeg had het in de derde periode nog lastiger. Door doelpunten van aanvoerder Maarten van Heumen, Frank van der Giessen, Elwin Verveer en wederom Maarten werd zonder problemen de voorsprong gestaag uitgebouwd. De thuisploeg begon andere manieren te bedenken om Wiekslag van het scoren af te houden wat de gemoederen flink bezighield.
In de laatste periode werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. De provocaties van de thuisploeg werden genegeerd en er werd besloten om niet onnodig fouten te gaan maken. Door een haast zekere overwinning werd er door een man-meer en een individuele actie op de midvoor toch nog twee keer gescoord. Als kers op de slagroomtaart kon Elwin in de laatste minuut de keeper nog omspelen en de bal het doel in zwemmen. Eindstand 3-10.

Doelpuntenmakers:
Sander Boer, Rik Verloop, Maarten van Heumen en Elwin Verveer 2x
Frank van der Giessen en Raymond Visser beide 1x

Volgende week wacht NieMo-Van Vliet 3 in eigen huis. Weet Heren 3 de zegereeks voort te zetten?

Pin It on Pinterest