De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Wiekslag werd gehouden op dinsdag 28 maart 2017 en ruim 20 leden waren hierbij aanwezig.

De notulen van deze vergadering worden binnenkort op de website geplaatst, maar hierbij alvast enkele mededelingen.

Jaarlijks wordt de Tienpond Cup uitgereikt aan leden die in het afgelopen jaar op een speciale manier bezig zijn geweest voor Wiekslag. De keuze voor de Tienpond Cup was dit jaar gevallen op de organisatie van de schoolzwemkampioenschappen. Na heel veel jaren zonder schoolzwem-wedstrijden hebben zij dit op een zeer leuke manier en met veel succes weer op zwemagenda gezet. Dit is zelfs de KNZB opgevallen en dit jaar wordt de landelijke finale zelfs in Blokweer Alblasserdam gezwommen. Voorzitter Danny van Leeuwen reikte deze Tienpond Cup uit aan Ageeth Huizer, Femke Lootsma en Samantha Zweep. Milou Julicher en Natascha Toes konden helaas niet aanwezig zijn.
Verder wordt jaarlijks ook nog de Knudde trofee uitgereikt aan iemand die iets heeft gedaan dat ludiek gezien een beetje “knudde” was. Er waren deze keer helaas weinig “knudde” activiteiten geweest, maar uiteindelijk is gekozen voor Robin Wijgers die een oefenwedstrijd voor Heren 1 plande op het tijdstip dat Dames 3 trainde. Toen de twee ploegen voor de wedstrijd in het zwembad kwamen, was dit dus bezet. Gelukkig waren de dames bereid hun training eerder te beëindigen.
Ook had voorzitter Danny van Leeuwen nog een verrassing voor onze penningmeester Martin Kranendonk. Martin is ongeveer even lang lid als Wiekslag bestaat en heeft al sinds 1980 diverse kaderfuncties vervuld, waaronder voorzitter van 1993 tot 2000 en nu al weer sinds 2009 penningmeester. Verder is Martin altijd druk bezig met allerlei activiteiten binnen Wiekslag, zoals sponsoring, horeca en het geven van zwemles. Hierdoor had het bestuur (achter zijn rug om) besloten om Martin te benoemen tot Lid van Verdienste.

Pin It on Pinterest