Zaterdag 18 april speelde Dames 1 alweer de een na laatste wedstrijd van het seizoen in Spijkenisse. De vorige wedstrijd tegen de dames van de Kempvis werd thuis gewonnen met 6-4. Na de overwinning van vorige week, was het doel natuurlijk om nogmaals 3 punten binnen te halen. Ondanks dat we meerdere malen erg dichtbij zijn geweest, is het helaas niet gelukt om de stand in het voordeel van Wiekslag te laten eindigen.

Monique van Oosten en Louisa Broens versterkte het team in de eerste helft van de wedstrijd. Mede dankzij hun goede inzet en sterke bijdrage in zowel de opzet van de aanval als in de verdediging, begon Wiekslag de wedstrijd als de betere ploeg. Rosalie Kappen maakte het eerste doelpunt vanaf de midvoor, waarna Louisa de score op 0-2 zetten vanaf dezelfde positie met een backhand. Op de helft van het eerste part schoot Rosalie ook de 0-3 binnen met een afstandsschot. Er volgde een tegendoelpunt aan het einde van de periode en zo eindigde deze met een 1-3 voorsprong.
Het lukte niet om deze lijn door te zetten in de tweede periode. De dames van Kempvis hadden daarentegen ook wat problemen met de afronding. Van de vier keer man meer die zij deze periode hadden, werd er geen een afgemaakt. Wiekslag had duidelijk moeite met de manier van fluiten, want het lukte deze wedstrijd niet om meer dan 1 man meer te verdienen. Dit tegenover 7 keer man minder. Dit geeft een wat vertekend beeld over hoe de wedstrijd is verlopen. Door een slordige laatste minuut in de tweede periode zette de Kempvis de score in een halve minuut gelijk en eindige de eerste helft met 3-3.
De derde periode wist Shannon van Trigt de verloren voorsprong weer te herstellen. Zij verraste de keepster twee maal met haar harde afstandsschot en zette zo de 3-5 op het bord. Deze tussenstand werd tegen het einde van deze periode nog naar 4-5 gebracht.
Met een doelpunt voorsprong was er nog een laatste periode te gaan. De druk werd direct opgevoerd toen de eerste aanval van de dames van de Kempvis in een doelpunt eindigde en de stand dus weer gelijk stond. Niet veel later maakte Mandy Erkelens na een goede pass van Lina van Dongen het doelpunt wat opnieuw de voorsprong opleverde. Er volgde twee minuten waarin veel heen en weer gezwommen werd, maar beide ploegen hun aanval niet succesvol konden afronden. Met 1:40 op de klok was daar toen toch de gelijkmaker door Kempvis. In de volgende aanval voor deze ploeg, scoorde zij ook het doelpunt dat hen naar de overwinning en de punten zou brengen. Wiekslag kon in de laatste minuut het tij niet meer keren, ondanks dat een gelijkspel nog twee keer erg dichtbij was.

Aankomende zaterdag speelt Dames 1 de laatste wedstrijd in Blokweer tegen ZVVS 1. Een pittige wedstrijd tegen de ploeg die op de tweede plaats staat. Ondanks het onterechte gevoel en de zure nasmaak van de verloren punten van deze week, is er dus nog een kans die zal worden benut om een goede prestatie neer te zetten als team.

Doelpunten:
Shannon van Trigt 2x
Rosalie Kappen 2x
Louisa Broens 1x
Mandy Erkelens 1x

Pin It on Pinterest