Zoals jullie weten bestaan de problemen uit roestvorming aan de roestvaststalen bak en scheurvorming in de betonvloer rondom het zwembad.

In deze tussentijdse rapportage heeft het adviesbureau de problemen onderzocht en het goede nieuws is dat er diverse oplossingen mogelijk zijn. TNO gaat deze oplossingen ook nog doorrekenen en daarna zal de gemeenteraad worden geïnformeerd. De gemeenteraad zal dan de beste uitvoering bepalen en dan kan gestart worden met de aanbesteding van de noodzakelijke werkzaamheden. De gemeente heeft aangegeven om alles in het werk te stellen om de reparaties uit te voeren zodat het zwembad behouden blijft voor Alblasserdam.

Maar dan komt helaas het slechte nieuws. De verwachte doorlooptijd van de reparatiewerkzaamheden bedraagt 12 tot 18 maanden. Dit betekent dat het zwembad zeker niet eerder weer opengaat dan na de zomer van 2023 met een mogelijke uitloop tot eind 2023. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor onze vereniging. Het bestuur gaat op heel korte termijn in overleg met de zwembaden in de omgeving (met name met Sportcentrum Papendrecht) om voldoende trainingsuren op schappelijke tijden te realiseren. Wij verwachten jullie uiterlijk eind deze maand te kunnen informeren wat de mogelijkheden zijn. Alle thuiswedstrijden zullen volgend seizoen ook in Papendrecht worden gespeeld of gezwommen.

Het bestuur is op dit moment heel druk bezig om acceptabele trainingstijden in zwembaden in de regio te kunnen regelen en dat jullie allemaal bij Wiekslag blijven waterpoloën en/of zwemmen. Wiekslag moet deze periode overleven zodat we de heropening van Blokweer met elkaar kunnen vieren.

Wij houden jullie op de hoogte!!!

Pin It on Pinterest