Op zaterdag 12 oktober ’19 speelden de dames van Wiekslag de thuiswedstrijd tegen de dames van BZC uit Bergambacht. Terugkijkend naar de wedstrijden tegen BZC van de afgelopen seizoenen, beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd werd goed begonnen door het opzwemmen van de bal door Loïs den Ouden. Er werd in deze periode goed verdedigd, maar helaas bleef deze periode zonder doelpunten en eindigden we de eerste periode met een 0-0 stand.

De tweede periode begon weer goed, deze keer werd de bal door Vaira ter Borg opgezwommen. Maar daarna maakte BZC de 0-1 na een goede inzwemactie van de midvoor. Zij legde de bal netjes over de keepster Brenda van den Baard heen.
Na wat verwarring in de verdediging werd vlak daarna een tweede doelpunt gemaakt door BZC. Door een mooi afstandsschot werd het 0-2.
Dit was even een domper voor de dames van Wiekslag. Gelukkig kon de periode positief afgesloten worden doordat Mandy Erkelens na een goede inzwemactie de bal mooi op haar hand geplaatst kreeg en zonder nadenken de bal in het doel schoot!
Pas op 6 seconden voor het einde van deze periode werd de eerste uitsluiting van de wedstrijd genoteerd, deze was voor een dame van BZC.
De bal werd in bezit gehouden door de dames van Wiekslag dus de periode eindigde in 1-2.

Bij het starten van de derde periode was het zaak om de bal bij het opzwemmen te halen zodat de man-meer nog gespeeld kon worden. Deze opdracht werd goed uitgevoerd door Loïs den Ouden. Direct werd toen een time-out genomen door coach Karin Meijnders. Helaas werd de man-meer hierna niet goed uitgespeeld en volgde er geen doelpunt.
De man-meer die de dames van Wiekslag daarna kreeg, werd helaas ook niet benut.
Daarna was Marcelle de Waal degene die met een mooi afstandsschot de 2-2 op het scorebord bracht. Zij blijkt dit ook met contactlenzen goed te kunnen 😉.

Het doel was om in de vierde periode de winst binnen te halen!
Terri van den Brand deed met een inzwemactie voor haar verdediger een goede poging, maar haar drukbal over de keepster heen eindigde op de lat. Daarna werden nog diverse inzwemacties en schoten op het doel gedaan, maar helaas leidde dit niet meer tot nieuwe doelpunten. Ook een time-out kon hier geen verandering meer in brengen.
Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-2.
Het positieve punt na deze wedstrijd is, dat er niet is verloren.

Doelpunten:
Mandy Erkelens 1x
Marcelle de Waal 1x

Pin It on Pinterest