Zaterdag 8 april stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning. Deze werd thuis gespeeld tegen BZ&PC Bodegraven. In de uitwedstrijd was met 8-3 verloren. Dat was een vreemde wedstrijd met wel 4 strafworpen!
Bodegraven stond voor aanvang van de wedstrijd op een tweede plaats, ruim boven de negende plaats van onze dames. Toch wilden de dames van Wiekslag zeker niet verliezen!
In de eerste periode kreeg Wiekslag een manmeer, die netjes werd afgemaakt door Tess. Helaas werd voor het einde van deze periode de stand alweer gelijk getrokken door BZ&PC. De manmeer die BZ&PC daarna nog kreeg, werd niet benut waardoor de stand na de eerste periode 1-1 was.

De tweede periode begon weer met een mooi benutte manmeer. Deze keer scoorde Lina! Daarna volgden diverse manmeer en manminder situaties waaruit niet meer gescoord werd. De stand na de tweede periode was dan ook 2-1 voor onze dames!

Helaas begon BZ&PC na de wisseling van helft zeer voortvarend. Eerst maakte de topscorer van BZ&PC de 2-2 uit een strafworp. De manmeer die daarop volgde werd nog gepareerd, maar daarna kwam toch de 2-3 op het scorebord en keek Wiekslag ineens tegen een achterstand aan. De manmeer die toen volgde werd helaas niet benut. Maar de strafworp die daarna gegeven werd, werd door Tess mooi in de rechterhoek geschoten. De stand was weer gelijk! Helaas kon maar kort van deze stand genoten worden, want door een zeer snelle aanval kwam BZ&PC toch weer op een 3-4 voorsprong.

Aan het begin van de vierde periode kreeg Annika helaas haar derde persoonlijke fout. Maar pas toen de manminder voorbij was, wist BZ&PC weer te scoren. De stand was nu 3-5. Gelukkig versierde Lina nog een strafworp, die wederom benut werd door Tess! De stand nu dus 4-5! Daarna volgde nog een strafworp voor Wiekslag. Helaas werd deze net gemist, maar in de herkansing schoot Simone toch nog raak! Hiermee werd de eindstand op 5-5 gebracht.
Een mooie afsluiting van het seizoen.

Periodestanden:
1-1, 2-1, 3-4, 5-5
Doelpuntenmakers:
Tess 3x
Lina 1x
Simone 1x

 

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest