Zwembad Blokweer is op zaterdagmiddag 24 juni het decor voor het Nationaal Schoolzwemkampioenschap. Via plaatselijke en daarna provinciale kampioenschappen hebben 25 teams zich geplaatst voor de finale. Deze teams strijden om de felbegeerde titel en de winnaar mag zich een jaar lang de snelste zwemschool van Nederland noemen. Namens de Alblasserdamse scholen zullen de Twijn en het Kompas meestrijden.

Organisatie
Het houden van dit evenement behelst een hele organisatie. Dankzij de uitstekende samenwerking tussen de KNZB, ZPC Wiekslag, de BSSA en zwembad Blokweer is het gelukt om dit evenement naar Alblasserdam te halen. ZPC Wiekslag draagt met ruim 60 vrijwilligers zorg voor een goed verloop van deze dag.

Programma
Burgemeester Paans opent rond half twee het evenement, waarna de teams onder begeleiding van Swimba, de mascotte van de KNZB, worden gepresenteerd aan het publiek.
Om 14.45 uur starten de wedstrijden, bestaand uit twee estafettes en zes individuele programma’s. De individuele programma’s bestaat achtereenvolgend uit 25 en 50 meter vrije slag en rugslag. De burgemeester zal samen met de nieuwe voorzitter van de KNZB, Marius van Zeijts, rond 17.15 uur de prijzen uitreiken, waarbij Het Wilhelmus voor de winnaar zal klinken.

Saskia de Jonge
Oud topzwemster Saskia de Jonge is ook bij het Nationaal Schoolzwemkampioenschap aanwezig. Saskia heeft onder andere deelgenomen aan Europese- en Wereldkampioenschappen en zelfs in 2008 aan de Olympische Zomerspelen in Peking. Ze begeleidt deze dag de kinderen en moedigt ze uiteraard ook aan.

Het Nationaal Schoolzwemkampioenschap is gratis toegankelijk. Let op: De beschikbare plaatsen op de tribunes zijn in eerste instantie voor de meegereisde supporters van de deelnemende scholen. Maar ook vanachter het glas in de horecaruimte zijn de wedstrijden goed te volgen.

Pin It on Pinterest