De Beheersstichting Sport Alblasserdam (BSSA) heeft afgelopen zaterdag 4 oktober in Sportcentrum Blokweer een nieuw scorebord met bijbehorende schotklokken voor het zwembad gekregen. Het scorebord werd door de heren Bouter en Schut namens de SNS Bank overhandigd aan Mart van der Burgh, voorzitter van het Stichtingsbestuur. Met de komst van het nieuwe zwembad en de schenking van het scorebord door de SNS bank kan de grootste zwemvereniging van Alblasserdam ZPC Wiekslag de activiteiten die in het verleden noodgedwongen in Papendrecht plaatsvonden, weer in het eigen dorp houden.

“Een sportcentrum van èn voor Alblasserdammers willen wij zijn” sprak Mart van der Burgh. Hij vervolgt: “Daar hoort bij dat ook de sportverenigingen van Alblasserdam hun activiteiten in Alblasserdam moeten kunnen laten plaatsvinden en zij niet noodgedwongen naar omliggende plaatsen moeten uitwijken”.

“Het is prettig dat wij met de schenking van het scorebord hieraan een bijdrage kunnen leveren” vertelt Inge Bouter van de SNS. De komst van een wedstrijdzwembad met scorebord en schotklokken biedt de mogelijkheid om vanaf nu zwem- en waterpolowedstrijden in Alblasserdam te houden. De heer Schut van de SNS bank vult aan: “Het is mooi om te zien dat de SNS bank op deze wijze een bijdrage kan leveren aan de sport binnen Alblasserdam”.

Officiële opening

De plaatsing van het bord is mooi op tijd voor de officiële opening van het zwembad aanstaande zaterdag. Het kan gelijk gebruikt worden bij de finale schoolzwemkampioenschappen die ZPC Wiekslag organiseert en waarvan olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband het startschot geeft. Daarna zijn tussen 15 en 17 uur alle inwoners en andere belangstellenden welkom in het sportcentrum voor een rondleiding en verenigingsmarkt.

Pin It on Pinterest