Op zaterdag 30 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. De dames gingen de strijd aan met het vorig jaar gepromoveerde BZC uit Bergambacht.

 
De eerste periode begon wat zoekende aan beide kanten. Deze periode eindigde dan ook in een 0-0 stand.
De tweede periode gingen de dames van Wiekslag beter van start en scoorde Lina van Dongen het eerste doelpunt na een mooie pass van Annika van de Pol. Niet lang hierna wist Britt van Leeuwen vanaf de midvoor de bal achter de doellijn te krijgen.
Helaas moest Wiekslag dit snel bekopen met een tegendoelpunt wat de stand bracht op 2-1. Vervolgens kreeg Wiekslag een U20 tegen waarbij BZC deze kans wist te benutten, resulterende in 2-2. Gelukkig werd de 2e periode toch met een voorsprong afgesloten nadat Luka Gilhuis vanaf de tweede lijn wist te scoren en de stand hiermee op 3-2 bracht.
 
De derde periode gingen beide partijen weer vol van start. De stand kwam op 3-3 nadat BZC uit een strafworp wist te scoren. Echter liet Wiekslag zich niet kennen en wist Marcelle de Waal vlak voor het einde van de derde periode met een mooi schot de stand op 4-3 te brengen.
 
In de vierde periode wist BZC het opnieuw spannend te maken door na een man meer situatie de score op gelijkspel te brengen. Een nieuwe man minder na een U20 op de midachter deed de gemoederen hoog oplopen, wat coach Marco Ponse moest bekopen met een gele kaart. Gelukkig scoorde BZC niet uit deze man meer situatie.
Wel wist BZC 10 seconden voor het eindsignaal, met een goed uitgevoerde manoeuvre vlak voor het doel, te scoren. Hiermee was de stand 4-5 met nog maar enkele seconden op de klok. Wiekslag wist er in deze luttele seconden nog een man meer situatie uit te halen, maar desondanks lukte het Wiekslag niet de stand te keren naar gelijkspel. 
 
Doelpunten:
Lina van Dongen  1x
Britt van Leeuwen 1x
Luka Gilhuis 1x
Marcelle de Waal 1x
 
Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest