Zaterdag 7 december lag Dames 1 in eigen huis tegenover Da3 van ZV de Zaan.
De eerste periode begon goed, precies binnen de eerste 30 seconden wist Marcelle de bal met een boog in het doel te krijgen. In de loop van de periode vielen er twee uitsluitingen aan de kant van Wiekslag en wist De Zaan deze man-meers goed te benutten. Loïs maakte de stand weer gelijk door een goede inzwemactie op de 2 meter af te maken en in de laatste 5 seconden wist Lina zich vrij te zwemmen en maakte de bal met een typische Lina-bal af. De eerste periode werd dus afgesloten met een 3-2 voorsprong voor Wiekslag.
In de tweede periode wist Mandy door een goeie zwemactie een 5-meter mee te krijgen, welke door Loïs afgemaakt werd. De daarop volgende man-meer situatie werd door Vaira vanaf de top gescoord, wat resulteerde in een 5-2 voorsprong. De dames van De Zaan lieten het hier niet bij zitten en wisten door een 1-0 op het doel en door een man-meer de stand terug te brengen naar 5-4, in het voordeel van Wiekslag. Maar de periode was nog niet gespeeld, Wiekslag kreeg nog een man-meer, die door Terri afgemaakt werd en Lina wist weer met een traditionele boogbal tot scoren te komen.
De derde periode gingen de Wiekslagdames met een 7-4 voorsprong in, maar het bleef aan beide kanten stil. De 2 man-meer situaties werden door Wiekslag niet benut, maar ook De Zaan kreeg de bal niet achter onze Brenda. Tegen het einde van de periode zwom Vaira goed in richting het doel, wat een 5 meter opleverde. Deze kans bleef door Lois niet onbenut en de voorsprong werd nog een beetje uitgebreid. Helaas kreeg de tegenstander in de laatste 30 seconden nog een man-meer en wisten zij deze snel af te maken. De laatste periode zou gaan beginnen met de stand van 8-5.
In deze 4e periode kwam ineens de keeper van De Zaan meedoen met de aanval, wat leidde tot een doelpunt. Ook de aanval daarna wist de tegenstander tot scoren te komen, wat een spannende wending aan de wedstrijd gaf aangezien er nog 4 minuten te spelen waren. Toen onze thuisploeg een 2 man-meer situatie kreeg besloot coach Karin een time-out te nemen om het team even rust en tips te geven. Ondanks dat wisten de dames deze 6 tegen 4 niet af te maken. Gelukkig wist Wiekslag de rest van de wedstrijd, ondanks nog een man-minder situatie, het doel leeg te houden, maar ook het doel aan de overkant bleef leeg. De wedstrijd werd dus afgesloten met een mooie 8-7 winst voor Wiekslag!
De wedstrijd kreeg van onze teammanager Britt een nette 7, dus de dames van Wiekslag mogen tevreden zijn over de wedstrijd. Volgende week komt het dames 1 team van Sassenheim bij onze damesselectie op bezoek.

Pin It on Pinterest