Op 16 maart stond voor de dames van Wiekslag een thuiswedstrijd tegen De Ham op het programma. De vorige keer werd van De Ham met 6-7 nét gewonnen dus het beloofde een spannende pot te worden.

De eerste periode begonnen de Wiekslag dames sterk en binnen de eerste minuut wist Britt van Leeuwen de 1-0 te maken met een dreigend schot op het doel. Er werden onderling veel aanvallende acties gemaakt maar de bal wist het doel deze periode niet nog een keer te bereiken.

In de tweede periode sprak coach Karin Meijnders het team toe om aanvallend nóg actiever te worden. Hier werd naar geluisterd en al snel meter werd uit een mooi blok van Loïs en Tess een strafworp meegekregen, die Tess van Leeuwen er gemikt in schoot. Niet lang hierna kwam De Ham met een tegengeluid en wisten zij via de midvoorpositie de 2-1 te maken. Wiekslag bleef volhouden en door een inzwemactie kon Loïs den Ouden de voorsprong verder opschroeven naar 3-1. Het was De Ham die vervolgens terugkwam in wel uitgevoerd manmeerspel met 3-2. Ook Wiekslag wist een manmeersituatie te benutten met waarbij Loïs den Ouden de 4-2 maakte. Het laatste doelpunt deze periode kwam echter van De Ham waardoor de eerste helft van de wedstrijd met een spannende 4-3 op het scorebord werd afgesloten.

De derde periode kwam De Ham dichterbij door een strafworp die door hen goed werd benut. Een minuut later kreeg De Ham een tweede kans met een strafworp. Maar deze werd door keeper Brenda van den Baard, die overigens een top wedstrijd speelde, uit het doel geblokt. De Ham bleef echter aanvallend gevaarlijk en wist nog drie keer achter elkaar te scoren waardoor Wiekslag tegen een achterstand van 4-7 aan ging kijken. De Wiekslag dames lieten echter hun hoofd niet zakken en door de 100% inzet van Tess van Leeuwen wisten zij de periode af te sluiten ten minste nog 1 doelpunt voor Wiekslag en een score van 5-7.

De vierde periode was alles of niets. De Wiekslagdames wisten dat zij extra moesten aanzetten om toch nog voor de winst te gaan. Met keeper Brenda op het doel en de 6 speelsters Mandy, Marcelle, Britt, Tess, Loïs en Mariëlle in het water werd er gestreden voor de winst. Het was Marcelle de Waal die de 6-7 wist te maken dankzij een goed geplaatste bal van Mariëlle. Met de 6-7 op het scoreborden hielden de dames het vervolgens nog spannend door een aantal manmeer situaties niet te benutten. Verdedigend zat het echter potdicht en wist ook De Ham niet tot scoren te komen. Met nog 2 minuten op de klok scoorde Mariëlle Wijgers de gelijkmaker middels een afstandsschot. Dertig seconden later na een uitsluiting van De Ham vroeg coach Karin een Time-out aan. Deze manmeer situatie moest het winnende doelpunt worden. Met concrete opdrachten aan het team werd de manmeer ingezet. Alhoewel de posities niet lagen zoals afgesproken werd de bal goed rondgespeeld en werden personen vrijgespeeld. Tot daar Britt van Leeuwen op de tip vrij kwam, de bal op de juiste manier werd gepaast en…. GOAL! Met nog 1 minuut op de klok maakte Britt van Leeuwen de 8-7. De rest van de wedstrijd werd netjes door het team van Wiekslag uitgespeeld en zo hebben zij, met een spannende derde periode, toch nog 3 punten kunnen binnenhalen.

De komende week zal door het team wederom worden benut om veel te trainen op de Manmeer en zo klaar te stomen voor de wedstrijd tegen ZVL, welke in Leiden volgende week op het programma staat.

Doelpunten:
Britt van Leeuwen 2x
Loïs den Ouden 2x
Tess van Leeuwen 2x
Marcelle de Waal 1x
Mariëlle Wijgers 1x

Pin It on Pinterest