Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen de dames van MNC; de hekkensluiter van de competitie. Nadat Wiekslag bij de uitwedstrijd tegen dit team in Dordrecht onnodig punten heeft laten liggen door gelijk te spelen, hoopte Dames 1 dit deze wedstrijd goed te maken. Met flink wat extra speelsters, was het duidelijk dat ook MNC hier graag de punten mee naar huis wilde nemen.

In de eerste periode pakte Wiekslag snel een kleine voorsprong. Marcelle de Waal maakte binnen de eerste minuut van de wedstrijd het eerste doelpunt door de bal vanaf de toppositie in de man-meer situatie binnen te schieten. Met nog drie man-meer situaties en een strafworp, bood deze periode genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar deze doelpogingen leidden helaas niet tot extra doelpunten voor Wiekslag.

Mede dankzij keepster Brenda van den Baard en door het goede verdedigende spel van Dames 1 wisten de dames van MNC in zowel de eerste als tweede periode van de wedstrijd geen doelpunt te scoren. Met een doelpunt van Mandy Erkelens uit een man-meer situatie werd de voorsprong voor Wiekslag iets vergroot tot 2-0.

De tweede helft van de wedstrijd speelde MNC wat sterker dan Wiekslag. Dit leidde in de derde periode tot twee doelpunten aan hun kant. Met – opnieuw – een doelpunt vanuit de man-meer situatie zorgde Mandy ervoor dat Wiekslag aan het einde van de derde periode nog steeds een voorsprong had.

De wedstrijd sloeg om toen deze voorsprong in de vierde periode werd ingehaald door MNC. De tegenstander scoorde achtereenvolgens de gelijkmaker en zette daarna de stand ook nog op 3-4. Toen het later in deze periode 3-5 werd nam coach Marco een time-out. Wiekslag besloot het hoofd niet te laten hangen en liet dit zien door nog een paar goede kansen te creëren. Met nog ruim anderhalve minuut

te gaan werd het spannend toen Mandy vanaf een lastige positie de 4-5 scoorde. De laatste aanval van MNC werd vervolgens goed uitverdedigd waarna er voor Wiekslag nog één aanval overbleef. Loïs den Ouden won wat extra tijd door met een goed schot een 2-meter bal voor Wiekslag te verdienen. In deze extra tijd kon Marcelle – met een mooie geplaatste boogbal – op twee seconden voor het eindsignaal de bal over de keeper heen schieten. Zo lukte het Wiekslag om op de valreep nog een punt uit de wedstrijd te slepen.

Ondanks dat Dames 1 hier – zeker gezien de competitiestand – eigenlijk drie punten had moeten pakken, mogen de Dames gezien het wedstijdverloop tevreden zijn met het punt waar in de laatste periode hard voor is gewerkt. De eerste volgende wedstrijd staat op zaterdag 3 maart in zwembad Blokweer gepland. Wanneer Wiekslag deze wedstrijd begint met dezelfde overtuiging als waarmee de wedstrijd van zaterdag is geëindigd, belooft dit een leuke pot te worden tegen GZC Donk.

Periode standen: 1-0, 2-0, 3-2, 5-5

Doelpunten:

  • Mandy Erkelens 3x
  • Marcelle de Waal 2x

Pin It on Pinterest