Uitgedund heren2 speelt opnieuw gelijk tegen ZVVS 4

De helden van heren2 beleven een iets ander seizoen dan vorig jaar. Toen werd het ene team na het andere aan de zegekar geregen. Na de promotie gingen de heren vrolijk door met winnen, en stonden binnen de kortste keren opnieuw bovenaan in de competitie. Na een jaar ongeslagen te zijn kwam er echter langzaam klad in het spel van onze helden. Na 21 november werd er zelfs niet meer gewonnen, en zakte het team terug naar een, toch respectabele, derde positie.

Zaterdag 23 januari trad heren2 voor de tweede keer in korte tijd aan tegen ZVVS 4. Recent werd gelijk gespeeld in een bekerduel, waarna na een strafworpenserie helaas werd verloren. Ditmaal was het herenteam behoorlijk uitgedund, met op de afwezigheidslijst belangrijke spelers als Simon en Michiel Baan en Robin Wijgers. Als vervanging was Martijn Langendoen bereid gevonden mee te spelen, zodat er toch 9 spelers op het formulier stonden.

In de eerste helft hanteerde ZVVS een dubbele midvoor-dekking, en het duurde even voordat Wiekslag doorhad hoe daarmee om te gaan. Verdedigend had Wiekslag echter zijn zaakjes goed op orde. Dit betekende dat het een interessant duel werd, waarbij beide ploegen moeite hadden gaatjes in de verdediging te vinden. Maarten Tuijtel had daar in het eerste partje het minst moeite mee, en kon twee keer scoren. Eenmaal vanaf een vrije worp net buiten de vijf, en eenmaal na een goede zwemactie en een prima passje van Ronald Zijderveld. Mitchel de Breejen kon Wiekslag zelfs op een 1-3 voorsprong zetten. Helaas kon ZVVS hierna terugkomen, en zelfs de voorsprong nemen.

Hierna ontspon een spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Het was jammer dat de scheidsrechters wat warrig floten, waardoor er regelmatig onduidelijk beslissingen genomen werden. In de laatste minuut van de wedstrijd, stand was 5-6, sloeg helaas toch het noodlot toe, en een geblokt schot viel ongelukkig achter keeper Remco. Hierna probeerden Wiekslag nog met een manmeer en later een time-out met 6 seconden op de klok, een doelpunt te forceren, maar de helden moesten toch met een puntendeling genoegen nemen.

 

Heren2 speelde niet slecht, en creëerde voldoende kansen, maar zoals de voorgaande weken ontbrak het aan scherpte. Maarten Tuijtel, Elwin Verveer en Mitchel de Breejen misten oog in oog met de keeper, en ook een goed versierde strafworp werd helaas gemist.

‘Remco was gelukkig goed in vorm, hij heeft ons in de wedstrijd gehouden, en gezorgd dat we hier toch nog een punt gepakt hebben’, aldus Rick Wijgers. Ook Maarten Tuijtel zag voldoende aanknopingspunten: ‘Je ziet dat we hier voldoende kansen creëren om te winnen. Als we iets scherper worden in het afronden, kunnen we dit soort wedstrijden ook gemakkelijk over de streep trekken. Verdedigend zit het goed, en met een compleet team hebben we meer scorend vermogen in de ploeg’.

Het wordt echter wel weer eens tijd dat de helden weer een officiele wedstrijd winnen. Volgende week thuis lijkt een goede gelegenheid, tegen laagvlieger ZPS.

 

Doelpunten: Maarten Tuijtel, Rick Wijgers en Mitchel de Breejen (allen 2x)

Pin It on Pinterest