Zaterdag 24 november was het na de overwinning van vorige week op de nummer 2 uit Leiden (ZVL), inmiddels overigens nummer 3, de taak om te winnen van het eerste team van BZC uit Bergambacht.

 
Al kort na het fluitsignaal volgde er een eerste uitsluiting in het voordeel van de dames van Wiekslag, maar helaas mocht dit niet tot een eerste doelpunt leiden. Wel was het, met een klein beetje geluk aan onze zijde, Mandy die via een intik-bal van Marcelle het eerste doelpunt wist te scoren.
In dezelfde periode kreeg de Wiekslag een strafworp mee, die Lois goed wist af te maken in de kruising. Dit bracht de stand op 2-0 na de eerste periode.
 
In de tweede periode was het vervolgens Simone die goed wist vrij te komen voor het doel in de man-meer situatie en zij zette hiermee het scorebord op 3-0 na een krachtig schot. Helaas volgde hierop al snel een uitsluiting aan onzer zijde en wist BZC te scoren met een 3-1 tot gevolg. Gelukkig had Lois deze wedstrijd haar turbo extra aanstaan en wist ze door snel in te zwemmen een 1-0 te creƫren en de stand op 4-1 te brengen. In de tweede periode volgde nog enkele uitsluitingen, die helaas niet werden benut. Echter had ook de tegenpartij vanwege de uitstekende verdediging van de Wiekslag en het keepers-werk van Brenda geen schijn van kans.
 
De derde periode was voor de toeschouwers wat saai. Er werd veel ingezwommen, er waren enkele man-meer situaties en vele ballen werden al voor deze bij de tegenpartij arriveerde onderschept door de dames van de Wiekslag, maar desondanks werden er geen doelpunten gemaakt.
 
Na een strenge toespraak van coach Karin, werd er de vierde periode weer fel van start gegaan. Lois wist opnieuw te scoren bij het nemen van een strafworp en vervolgens bracht zij enkele minuten later de score op 6-1 na opnieuw een 1-0 situatie voor het doel. Ook de rest van het team bleef knokken en zo wist ook Marielle nog een doelpunt te maken nadat zij vrij door kwam.
Hiermee eindigde de wedstrijd met een mooie 7-1 voor de dames van de Wiekslag.
 
Volgende week staat de wedstrijd tegen de koploper ZVVS op het programma, waarbij de dames alle support kunnen gebruiken! 
 
Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest